cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Mange flere på førtidspension - minister vil justere ordningen

Antallet af førtidspensionister er nu over det niveau, det var på før reformen i 2013.
12. april 2021 kl. 22:38 Af Ritzau

Før 2013 endte mellem 1000 og 1500 personer månedligt på førtidspension.

Dengang lavede Thorning-regeringen med Mette Frederiksen (S) som beskæftigelsesminister en reform, der skulle bremse udviklingen ved at gøre det sværere at få adgang til førtidspension.

Reformen gjorde, at antallet af nye førtidspensionister faldt. Siden er antallet af førtidspensionister steget, og i dag går udviklingen mod, at flere får tildelt førtidspensionen, end hvad der var tilfældet før reformen. Det skriver Politiken mandag.

Nærmere bestemt nåede det månedlige antal nye førtidspensionister i juli sidste år op på 2477.

Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som erhvervsorganisationen for små- og mellemstore virksomheder SMVdanmark har trukket ifølge Politiken.

Annonce

Og ifølge SMVdanmark viser udviklingen, at reformen dengang slog fejl.

Politisk chef og cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein mener, at reformen, der sendte folk i ressourceforløb i stedet for førtidspension, har gjort, at folk, der reelt har gavn af at komme ud på arbejdsmarkedet, i stedet "er blevet parkeret i langvarige forløb, der ikke fører nogen steder hen".

- Og andre, der virkelig bør få pension, skal kæmpe med ressourceforløb meget længere og blive meget stressede, inden de alligevel ender med pension, siger hun til Politiken.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger i et skriftligt svar til Politiken, at regeringen vil lave justeringer af ordningen.

Han tilføjer, at regeringen før jul sammen med støttepartierne erkendte, at ressourceforløbene har været langstrakte og mangler retning. Og at partierne derfor har aftalt, at ressourceforløb fremover højst må vare op til tre år.

Annonce

Før varede et ressourceforløb op til fem år.

Hummelgaard peger ifølge Politiken på, at den stigende pensionsalder også er en del af forklaringen på det stigende antal af førtidspensionister.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE