cookie-og-privatlivspolitik
- Jeg her også noteret mig, at Merete (Dea Larsen, red.) ikke mener, at der er behov for at skærpe linjen, og der kan du så sige, at jeg ikke er enig med hverken Merete eller Morten. Det er ingen overraskelse, siger Martin Henriksen (DF).
- Jeg her også noteret mig, at Merete (Dea Larsen, red.) ikke mener, at der er behov for at skærpe linjen, og der kan du så sige, at jeg ikke er enig med hverken Merete eller Morten. Det er ingen overraskelse, siger Martin Henriksen (DF).
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Politik

Martin Henriksen: De nye kandidater kan ikke genrejse DF

Det er glædeligt, at Merete Dea Larsen (DF) stiller op, men linjen skal skærpes, mener Martin Henriksen.
06. december 2021 kl. 14:30 Af Ritzau

Dansk Folkeparti er sendt til tælling, og skal partiet genrejses, kræver det en skarpere udlændinge- og værdipolitisk profil, mener hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen.

En sådan mangler de foreløbig eneste kandidater til formandsposten, Morten Messerschmidt og Merete Dea Larsen, ifølge hovedbestyrelsesmedlemmet.

- Jeg har også noteret mig, at Merete ikke mener, at der er behov for at skærpe linjen, og der kan du så sige, at jeg ikke er enig med hverken Merete eller Morten. Det er ingen overraskelse, siger han.

En markant udlændingepolitik skal der til, tilføjer han:

- Der er behov for at skærpe den udlændingepolitiske og værdipolitiske linje. Det, mener jeg, er helt afgørende, hvis partiet skal have en mulighed for at komme tilbage.

Annonce

Messerschmidt var den første, som stod frem som kandidat. Han har sagt, at han ønsker en "skærpet" udlændingepolitik i Dansk Folkeparti.

Messerschmidts tilbud til medlemmerne er baseret på, at europaparlamentariker Peter Kofod står klar til at overtage, hvis byretsdom om EU-svig mod Messerschmidt stadfæstes, og hvis han derfor må forlade Folketinget - og formandsposten.

Senest har Merete Dea Larsen, som er medlem af hovedbestyrelsen, meldt sig som kandidat.

Til Berlingske har hun sagt, at hun mener, at partiets udlændingepolitik er god, og at hun ikke ønsker en "overbudspolitik" på udlændingeområdet.

Martin Henriksen, som er tidligere udlændingeordfører, henviser til, at Dansk Folkeparti har sat den politiske dagsorden, når partiet har taget ejerskab over det udlændinge- og værdipolitiske.

Annonce

- Jeg mener i modsætning til dem (Larsen og Messerschmidt, red.), at der er et behov for at skærpe den politiske linje, siger Martin Henriksen.

Han vil fortsat ikke sige, om han vil stille op som formand ved det ekstraordinære landsmøde 23. januar, hvor en afløser for afgående formand Kristian Thulesen Dahl skal findes.

Thulesen Dahl har sagt, at han ikke vil stille op. Et stort spørgsmål i partiet er, om tidligere minister og tidligere Venstre-politiker Inger Støjberg, som afventer en afgørelse i en rigsretssag, vil stille op.

Martin Henriksen mener dog, at det er godt, at Merete Dea Larsen har meldt sig på banen.

- Jeg synes, at det er udmærket, at medlemmerne får noget at vælge imellem. Jeg tror, at det er sundt i den nuværende situation, at man ikke bare kører en bestemt model igennem uden diskussion, siger han.

Annonce

Kandidater til formandsposten skal melde sig senest 7. januar. Det kræver underskrifter fra 25 delegerede - eller en indstilling fra hovedbestyrelsen - at stille op.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE