cookie-og-privatlivspolitik
De tomme knagerækker i skolerne kan snart blive fyldt op med jakker. Ifølge Politiken kan de yngste skoleelever nemlig snart vende tilbage til klasselokalet. (Arkivfoto)
De tomme knagerækker i skolerne kan snart blive fyldt op med jakker. Ifølge Politiken kan de yngste skoleelever nemlig snart vende tilbage til klasselokalet. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Medie: 8. februar kan de yngste elever måske komme i skole igen

Skoleelever er hjemsendt på grund af restriktioner og afventer nu, om de snart kan møde igen.
26. januar 2021 kl. 19:14 Af Ritzau

Annonce

Det tyder på, at børn til og med 4. klasse kan vende tilbage i skolerne i uge 6.

Det skriver Politiken.

Smittetallene har nemlig været relativt lave i det meste af januar måned.

- Meget tyder derfor på, at statsminister Mette Frederiksen (S) forventeligt snart, hvis smittesituationen fortsætter i positiv retning, vil indkalde til pressemøde, hvor budskabet vil være, at mindste børn, 0.- 4.-klasse, fra mandag 8. februar igen kan vende tilbage til skolen, skriver Politiken.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, sagde lørdag, at netop de yngste elever står først i række til at slippe for restriktionerne og komme tilbage til den fysiske undervisning.

Annonce

Sundhedsminister Magnus Heunicke har dog over for DR tirsdag givet udtryk for, at der ikke kan forventes en stor genåbning, når de nuværende restriktioner udløber den 7. februar.

Grunden til Heunickes varsling om, at der ikke vil blive foretaget en stor genåbning af landet, er i høj grad den britiske coronamutation, B117.

Den er mere smitsom, og kontakttallet - tallet for, hvor mange andre en smittet i gennemsnit smitter - ligger på 1,07. Det er over den kritiske grænse på 1 og en stigning fra 0,8 i sidste uge.

Til gengæld ligger det samlede kontakttal for coronavirus i Danmark under den kritiske grænse på 1 med tallet 0,8. Det vil sige, at epidemien er aftagende i Danmark.

Men også det tal er steget en smule siden sidste uge - fra 0,6.

Annonce

Også smitte med en sydafrikansk mutation har vakt bekymring. Der er registreret mindst fire tilfælde af denne variant i Danmark i forbindelse med rejsende ind i landet.

Ud over de hjemsendte skoleelever er en stor del af detailhandlen lukket ned, og det samme er idrætsfaciliteter.

Desuden skal der bæres mundbind i blandt andet offentlig transport og i de supermarkeder og apoteker, der kan holde åbent.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE