cookie-og-privatlivspolitik
Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt mener, at DF var berettiget til EU-midler til et sommerarrangement, partiet afholdt. Det skal nu prøves i retten.
Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt mener, at DF var berettiget til EU-midler til et sommerarrangement, partiet afholdt. Det skal nu prøves i retten.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Messerschmidt: Jeg har ikke begået noget ulovligt

Morten Messerschmidt vil gå efter en frifindelse i Meld og Feld-sagen, siger han efter tiltale.
15. april 2021 kl. 13:54 Af Ritzau

- Jeg har haft lejlighed til kort at vende sagen, også med min advokat. Og vi arbejder ud fra, at der skal ske frifindelse.

- Vi mener ikke, at vi har brudt reglerne.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, efter at Bagmandspolitiet, Søik, har meddelt, at man ønsker at rejse tiltale mod ham i en sag om misbrug af 100.000 kroner som følge af den såkaldte Meld- og Feld-sag.

Til Ritzau siger Morten Messerschmidt:

- Jeg havde selvfølgelig håbet på, at sagen kunne afsluttes nu.

Annonce

- Jeg har haft den hængende over hovedet i mere end fem år og er derfor ærgerlig over, at vi skal en tur forbi byretten.

- På den anden side er jeg selvfølgelig glad for, at det bliver konkretiseret nu. For jeg har godt nok haft mange forskellige beskyldninger hængende over hovedet, som så er blevet afvist. Og nu er det det her, vi fokuserer på, siger han.

Det var tilbage i august 2016, at den daværende EU-parlamentariker blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Siden har sagen været undersøgt af EU's kontor til bekæmpelse af svig, Olaf, og af Bagmandspolitiet. Adskillige gange har politiet udskudt en afgørelse.

Nu er Messerschmidt så blevet tiltalt for misbrug af 98.835 kroner i forbindelse med en sommerkonference i Skagen i 2015.

Annonce

Her har Ekstra Bladet beskrevet, at Dansk Folkeparti har fået EU-støtte til mødet, selv om EU fyldte meget lidt på mødet.

Morten Messerschmidt afviser dog, at han uberettiget har fået EU-midler til konferencen.

- Vi vurderede, at vi var berettiget til at få midlerne, da vi fik det godkendt i Meld-sekretariatet, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

Han vil nu fokusere på at "forsvare og forklare", hvordan mødet er foregået, og hvorfor DF er berettiget til EU-midlerne.

- Jeg har i pressen været mistænkt for alt muligt fra identitetstyveri over polske kuglepenne, og hvad ved jeg, som nu er fejet bort. Der har man efter en minutiøs gennemgang sagt, at der var ikke noget at komme efter.

Annonce

- Så har man sagt, at det her vil man gerne have en dommer til at kigge på. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over at skulle bruge tid og ressourcer på det. Men det accepterer jeg, og jeg tager det selvfølgelig alvorligt, og glæder mig til at kunne få sat et endeligt punktum, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

Ifølge Messerschmidt er det op til Dansk Folkepartis gruppe at afgøre, om han kan fortsætte som næstformand.

- Udgangspunktet er, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Men hvis der er ønske om noget andet, så tager jeg det til efterretning, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE