mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Mette F. bruger 1. maj til kampen mod skattesnyd

På arbejdernes kampdag vil S-formanden især fokusere på skattesnyd, der truer vores velfærdssamfund.
01. maj 2016 kl. 07:31 Af /ritzau/

Annonce

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, vil markere arbejdernes kampdag ved især at tale dunder mod skattely og andre former for snyd med skat.

Det siger hun forud for sin 1. maj-tale hos Socialdemokraterne i Ballerup.

- Den dagsorden vi vil sætte i dag er kampen mod skattely. Der er nogle, der spekulerer i ikke at bidrage til fællesskabet, og det skal vi sætte ind over for.

- Det at have et stærk velfærdssamfund er en af de vigtigste værdier for os som socialdemokrater i dag, siger Mette Frederiksen.

Oven på det massive læk af fortrolige dokumenter om skattely i Panama, de såkaldte Panama-papirer, vil Socialdemokraterne nu stramme op på reglerne.

Partiet bruger således 1. maj til at fremlægge en - som Socialdemokraterne selv formulerer det - storstilet plan mod skattesnyd.

- Der er behov for at sætte ind i Danmark i forhold til at styrke vores egne myndigheder, og hårdere straffe til dem, der unddrager sig at betale skat. Og så har vi behov for et stærkere europæisk spor, siger Mette Frederiksen.

Der skal bruges flere penge på Skat og styrelsens medarbejdere. For de danske skattemyndigheder er blevet underprioriteret, lyder det.

Desuden skal Danmark være med til at sikre fælles europæiske og globale regler, der gør det muligt at slå ned på lande, der giver skattely.

Nok er skattesvindel ikke et typisk tema på arbejdernes kampdag. Men Mette Frederiksen understreger, at det er yderst oplagt at tage emnet op netop 1. maj.

- Ikke mindst danske lønmodtagere drager kæmpe stor fordel af, at vi har et samfund, der fungerer, siger Mette Frederiksen og fortsætter:

- Når man snyder i skat, snyder man fællesskabet og underminerer vores muligheder for at kunne finansiere et velfærdssamfund i fremtiden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

AF: HELENE WIINGAARD

Til dig, der kørte min kat… 09. november 2018 kl. 15.57

Annonce