cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) inviterer fra mandag partilederne i Folketinget til bilaterale drøftelser om den langsigtede genåbning af samfundet. (Arkivfoto)
Statsminister Mette Frederiksen (S) inviterer fra mandag partilederne i Folketinget til bilaterale drøftelser om den langsigtede genåbning af samfundet. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Mette F. indleder drøftelser om langsigtet genåbning mandag

Statsministeren ser frem til at modtage partiernes bud på, hvordan Danmark bedst genåbner på den lange bane.
27. februar 2021 kl. 09:39 Af Ritzau

Fra på mandag indleder statsminister Mette Frederiksen (S) bilaterale drøftelser med lederne af Folketingets partier om den videre genåbning af samfundet under coronakrisen.

Emnerne er blandt andet udrulning af vacciner, og hvilken langsigtet strategi, der vil være bedst, for at få Danmark bedst muligt gennem pandemien.

- Takket være danskernes indsats, der igen har banket smitten ned, er vi nu et sted i epidemien, hvor vi er i gang med en gradvis og også tiltrængt udfasning af restriktionerne, der fortsætter mandag, siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

- Vi har også brug for en samlet genåbningsplan, hvor vi i takt med en øget brug af test, og at stadig flere bliver vaccinerede, kan udfase flere af restriktionerne - selvfølgelig med det mål, at Danmark er fuldt og helt åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

- Jeg glæder mig til at høre partiernes bud på, hvordan vi bedst griber det arbejde an, siger statsministeren.

Annonce

Onsdag lavede regeringen en aftale med støttepartierne SF, De Radikale og Enhedslisten om yderligere genåbning i det næste stykke tid.

Det betød blandt andet, at visse butikker kan genåbne, lige som den udendørs idræt kan genoptages.

Derudover kommer nogle folkeskoleelever og elever fra ungdoms- og voksenuddannelser tilbage, fordi smittetallene med coronavirus er lave i deres landsdel.

Det gælder i første omgang Bornholm samt Vestjylland og Nordjylland.

Partierne i blå blok har talt for en mere omfangsrig genåbning, end regeringen er villig til.

Annonce

Fredag aften sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i et interview med Politiken, at Danmark igen bør åbne op for værtshuse, stadioner og koncerter, når alle over 50 år er blevet vaccineret.

I nogle tilfælde skal det ske mod forevisning af et såkaldt coronapas. Bag det ligger, at man enten fremviser en frisk negativ coronatest, eller at man er blevet vaccineret eller tidligere har været ramt af coronavirus.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE