cookie-og-privatlivspolitik
Både Enhedslisten og De Radikale mener, at der er brug for at finde flere penge til skatteområdet. (Arkivfoto).
Både Enhedslisten og De Radikale mener, at der er brug for at finde flere penge til skatteområdet. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Milliardregning på skatteområdet overrasker ikke De Radikale

- Det er en kæmpe opgave, siger skatteordfører, efter at minister melder om milliardregning på skatteområdet.
23. august 2019 kl. 09:16

Annonce

Det kommer ikke bag på De Radikales skatteordfører, Kathrine Olldag, at skatteminister Morten Bødskov (S) i Berlingske fredag fastslår, at en redningsplan for skattevæsenet mangler milliarder her og nu.

- Det er en kæmpe opgave, og der har været et efterslæb på et par årtier, hvor Skat har været underdrejet og ikke prioriteret. Så genopretningen tager bare længere tid og er dyrere end forventet, siger hun til Ritzau.

Meldingen fra Morten Bødskov kommer på baggrund af et såkaldt kasseeftersyn, som den nye S-regering har foretaget som led i den politiske overdragelsesforretning fra den tidligere regering til den nuværende.

Skatteministeren fortæller til Berlingske, at "Løkke-regeringen har efterladt en milliardregning og meget store problemer, som simpelthen ikke er løst."

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser dog over for Berlingske at have tegnet et for rosenrødt billede af genopretningen af skattevæsenet. Han henviser desuden til, at han i foråret bebudede, at der var behov for op med 13 milliarder kroner ekstra frem mod 2025.

Og De Radikales skatteordfører ønsker i modsætning til Socialdemokratiet ikke at kritisere den tidligere regering i forhold til genopretningen af skattevæsenet.

- Hatten og af respekt for, at han (Karsten Lauritzen, red.) faktisk bed sig fast i området, og at han år ud og år ind lykkedes med at skaffe ekstra milliarder til genopretningen af Skat på finansloven.

- Så jeg køber ikke helt ind på den med, at blå blok bare har sjoflet opgaven på nogen som helst måde. Det er et område, som har været misligholdt i årtier, siger Kathrine Olldag.

Morten Bødskov afviser over for Berlingske at sætte tal på, hvor mange milliarder der i første omgang skal findes på den kommende finanslov, og Kathrine Olldag kan heller ikke sige, hvor mange der skal findes.

Men hun gør det klart, at pengene skal findes.

- Det nytter ikke noget, at fundamentet for vores velfærdssamfund ikke er i orden. Derfor bliver vi nødt til at få sat flere penge af til Skat, siger Kathrine Olldag.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, er enig i, at det er en bunden opgave at finde ekstra penge til skatteområdet.

- Det gode er, at vi ved at styrke skatteforvaltningen kan få de penge, der skal til. Vi ved jo også, at når vi ansætter flere kontrolmedarbejdere eller flere til inddrivelsen, vil de ikke kun kunne tjene deres egen løn ind, men også skaffe yderligere midler til velfærd, siger skatteordføreren.

Konkret har partiet foreslået at ansætte 600 ekstra medarbejdere til inddrivelsen.

Det kommer heller ikke bag på Rune Lund, at der er en milliardregning. Han klandrer dog den tidligere regering for "bevidst at have undladt at sikre finansieringen".

Politisk ordfører for Socialdemokratiet Jesper Petersen kritiserer ligeledes den tidligere regering for ikke at have sat penge af til genopretningen i årene frem. Han vil også finde pengene til finansieringen.

- Det er uomgængeligt, at man skal finansiere genopretningen af skattevæsenet. Så det bliver en stor opgave og også en stor regning, der skal betales, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce