cookie-og-privatlivspolitik
Kan man finde en anden vej end kravet om tidsbestilling 30 minutter før ankomst, der betrygger sundhedsmyndighederne, er erhvervsminister Simon Kollerup (S) klar til at diskutere det. (Arkivfoto)
Kan man finde en anden vej end kravet om tidsbestilling 30 minutter før ankomst, der betrygger sundhedsmyndighederne, er erhvervsminister Simon Kollerup (S) klar til at diskutere det. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Minister åbner for at tale om anden model end reservationskrav

Det har mødt hård kritik blandt barer, værtshuse og fastfoodrestauranter, at der er krav om bordbestilling.
19. april 2021 kl. 23:20 Af Ritzau

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) åbner nu for at genoverveje et krav om, at man skal bestille bord 30 minutter før, at man går på restaurant, bar eller værtshus, når de genåbner på onsdag.

Det fortæller han til DR.

- Kan vi finde en anden vej end de 30 minutter til at nå samme mål, der betrygger vores sundhedsmyndigheder og samtidig er mere anvendeligt ude i restaurationsverdenen, så er jeg altid åben for dialog, siger han.

- Men vi skal passe på smitteudviklingen, fordi ingen os ønsker at lukke ned for vores samfund igen, siger Simon Kollerup til DR.

Han fremhæver, at kravet om tidsbestilling er indført efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne for at holde samfundsaktiviteten nede, fordi man valgte at fremrykke genåbningen af restauranter og barer indendørs med 14 dage.

Annonce

- Det svarer til, at man kører på en vej - der kan der indimellem være et bump på vejen, der gør, at man ikke kører for hurtigt, siger Simon Kollerup til DR.

Kravet om bordbestilling har mødt kritik fra fastfoodrestauranter som McDonald's og Sunset Boulevard, der helt har droppet at have gæster indendørs, så længe det er gældende.

Det har også mødt kritik fra værtshuse, der ikke er vant til at håndtere bordbestillinger.

En række partier i Folketinget har også opfordret ministeren til at sløjfe kravet.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, siger til Ritzau:

Annonce

- Jeg havde helt ærligt regnet med, at man talte sammen med branchen for at finde ud af, hvordan man indretter det på en måde, som er hensigtsmæssig.

- Det har man valgt ikke at gøre. Og det er - i mangel af et bedre ord - dumt, siger Ellemann-Jensen.

Erhvervsministeriet oplyser til Ritzau, at der har været dialog med branchen om emnet, heriblandt altså 30-minutters-reglen.

Kravet om tidsbestilling er i første omgang gældende frem til 6. maj. Det er kun gældende, hvis man sidder indendørs.

Ud over at bestille tid skal man have et gyldigt coronapas. Det er et bevis på, at man enten er vaccineret, har været smittet inden for den seneste halve år eller har en negativ coronatest, der maksimalt er 72 timer gammel.

Annonce

Brancheorganisationen Horesta er blandt kritikerne af 30-minutters-reglen. Administrerende direktør i Horesta Katia K. Østergaard vil være glad for, hvis ministeren lytter til kritikken.

- Der skal vises test i forvejen, der skal holdes afstand og bæres mundbind, der er restriktioner på, hvor mange mennesker der må være per kvadratmeter, der er forsamlingsforbud og en fast lukketid.

- Så der er rigtig mange sikkerhedsforanstaltninger allerede, som det her krav lægger sig oveni. Som vi ser det, er det afgørende for at hindre smittespredning, at vi har et styret professionelt miljø, siger hun til Ritzau.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE