cookie-og-privatlivspolitik
Fredag meddelte myndighederne, at alle barer, caféer og restauranter skal lukke klokken 22 for at forhindre spredning af coronavirus i nattelivet. Desuden er alkohol i busser blevet forbudt for at stoppe de såkaldte partybusser, hvor unge i den seneste tid har holdt fester på trods af restriktioner i nattelivet. (Arkivfoto)
Fredag meddelte myndighederne, at alle barer, caféer og restauranter skal lukke klokken 22 for at forhindre spredning af coronavirus i nattelivet. Desuden er alkohol i busser blevet forbudt for at stoppe de såkaldte partybusser, hvor unge i den seneste tid har holdt fester på trods af restriktioner i nattelivet. (Arkivfoto)
Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Politik

Minister søger organisationers hjælp til at nå unge med coronaråd

Børne- og undervisningsministeren går sammen med organisationer for at sprede budskaber om corona til unge.
21. september 2020 kl. 05:30 Af Ritzau

Annonce

Coronasmitten har den senere tid spredt sig i den yngre del af befolkningen.

Men bare fordi man er ung, er man ikke usårlig, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Derfor skal der øget fokus på at informere de unge om, hvordan de bedst undgår smitte.

Hjælpen håber ministeren på at få fra en række elev- og ungdomsorganisationer samt andre aktører, som hun har inviteret til møder mandag.

- Vi håber, at organisationerne, som vi har haft et rigtig godt samarbejde med hidtil, kan være med til at viderebringe budskabet om, at de unge skal passe på sig selv, være opmærksomme på symptomer og på de senfølger, de kan få, siger hun.

Blandt elev- og ungdomsorganisationerne er Danske Skoleelever, Erhvervsskolernes Elevorganisation og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Rækken af andre inviterede aktører er endnu længere, men tæller blandt andet Skole og Forældre, Efterskoleforeningen, Danske Gymnasier, Danske HF og VUC samt pædagogernes fagforening, Bupl.

Ud af knap 30.000 konstaterede smittetilfælde i Danmark står unge mellem 20 og 29 år for cirka 4100 af dem.

Det er den aldersgruppe, hvor der er konstateret flest smittede.

Unge mellem 10 og 19 år står for omkring 2200 tilfælde.

- Vi er i en situation, hvor sygdommen rammer rigtig mange unge. De unge får desværre også senfølger, og det kan være alvorligt.

- Derfor er det vigtigt at komme ud med budskabet om, at de unge skal hjælpe andre, men også passe på sig selv, siger ministeren.

Lørdag tyede statsminister Mette Frederiksen (S) til den populære Instagram-profil Anders Hemmingsen.

Han lagde en video op med statsministeren, hvor hun opfordrer hans omkring en million følgere til at holde igen med festerne samt at downloade Smittestop-appen.

Ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil giver det mening at få hjælp fra de aktører, der har mere direkte kontakt med de unge.

- Mediebilledet er meget forskelligt, alt efter hvilken aldersgruppe man tilhører. Organisationerne har fangarme på sociale medier, som vi i den voksne generation måske ikke har i så høj grad.

- De har også fat i deres medlemmer og adgang til deres ører på en måde, som den voksne generation ikke har på samme måde, siger hun.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce