cookie-og-privatlivspolitik
Kulturminister Joy Mogensen (S) kan i marts ikke forudse, hvad kulturen i sommeren 2021 kan regne med grundet coronakrisen, siger hun på et samråd.
Kulturminister Joy Mogensen (S) kan i marts ikke forudse, hvad kulturen i sommeren 2021 kan regne med grundet coronakrisen, siger hun på et samråd.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

Musikfestivaler landet over blev aflyst i sommeren 2020, og hvad den kommende sommer byder på, vides ikke.
04. marts 2021 kl. 14:55 Af Ritzau

Det er fortsat uvist, hvordan coronasituation i foråret og sommeren ser ud. Og derfor er det for tidligt nu at sige, om store begivenheder såsom festivaler og folkemøder kan finde sted i sommeren 2021.

Sådan lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) torsdag på et samråd om emnet.

Hun gentager dog sit budskab om, at eksempelvis festivaler og andre begivenheder, hvor mange mennesker samles hen over sommeren, fortsætter med at "planlægge forsigtigt".

- Jeg er helt opmærksom på, at dette svar på nuværende tidspunkt ikke giver fuldstændig klarhed over, hvordan og hvorledes med især de store begivenheder, da de står i en ekstraordinær vanskelig situation.

- Hvis der er noget, vi har lært det seneste år, så er det, at jo flere mennesker vi samler, jo større risiko er der i forhold til virusspredning.

Annonce

- Vi kan ikke sige, hvad de (arrangørerne, red.) kan sundhedsmæssigt. Men vi kan give dem en form for sikkerhed i forhold til deres økonomiske, organisatoriske og kontraktmæssige planlægning, siger Mogensen.

Det er Kim Valentin (V), Birgitte Bergman (K) og Morten Messerschmidt (DF), som har fået indkaldt ministeren i samråd i Kulturudvalget.

Hun er blevet bedt om at komme med sine overvejelser om for eksempel kviktest og vaccinepas. Samt om eventuel medfinansiering af de ekstra omkostninger til en sundhedsforsvarlig afvikling af sommerens begivenheder.

Flere store udenlandske festivaler har allerede aflyst sommeren 2021. Men foreløbig har kun et par mindre danske festivaler, Gutter Island og Tange Sø Festival, opgivet at gennemføre i 2021.

Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg - to mastodonter i Danmark - har endnu ikke opgivet.

Annonce

Regeringen forventer, at et digitalt coronapas vil være klar til maj. Det digitale coronapas er en app på telefonen. Her skal man kunne fremvise, om man er vaccineret mod coronavirus. Eller for nylig har fået taget en test med et negativt svar.

Det er forhåbningen i erhvervslivet, at passet vil kunne bruges i forbindelse med festivaler og andre større begivenheder.

Mogensen kritiseres fra blå blok på samrådet. Blandt andet for ikke at ville svare på spørgsmål ved at henvise til sundhedsministeren i forhold til coronarelaterede spørgsmål.

Birgitte Bergman, der er kulturordfører for K, mener, at ministeren bør kunne give større klarhed over den kommende sommer allerede nu.

- Det er en kompleks opgave at lave de her sikkerhedssetup for arrangørerne, siger hun.

Annonce

Mogensen henviser til de drøftelser om genåbning, der pågår mellem statsminister Mette Frederiksen (S) og de øvrige partiledere.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE