cookie-og-privatlivspolitik
Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil indkalde Kommunernes Landsforening, lærere og it-udbydere til en snak om, hvordan man sikrer bedre balance mellem digitale læremidler og bøger i undervisningen. (Arkivfoto).
Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil indkalde Kommunernes Landsforening, lærere og it-udbydere til en snak om, hvordan man sikrer bedre balance mellem digitale læremidler og bøger i undervisningen. (Arkivfoto).
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Politik

Minister vil have færre skærme og flere bøger i undervisning

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kræver balance mellem digitale lærermidler og bøger.
15. december 2019 kl. 21:30 Af Ritzau

Annonce

Når hele klassesæt med bøger køres på forbrændingen, og elever går i skole uden en eneste bog i tasken, er den digitale begejstring i skolen gået for vidt.

Det mener børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som nu vil tage initiativer til, at eleverne møder flere bøger og færre skærme i skolen.

Det skriver Politiken.

- Vi er nok kommet til at gå lige lovligt lang med digitaliseringen. Og det er ikke fordi, iPad'en ikke kan være svaret på noget i undervisningen, men den kan ikke være svar på det hele, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Undervisningsministeren henviser til undersøgelser, der viser, at de digitale læremidler gavner mest i undervisningen, når de kombineres med bøger og tekster på papir.

Hun mener, at udviklingen er gået for vidt, når nogle skoler har såkaldt portalundervisning med eksempelvis e-bøger og digitale læringsredskaber i 85 procent af skoletiden.

- Vi kan nu lave målinger på børnenes læselyst. Og hvis det hele foregår på skærm, så falder deres lyst til at læse, og det dur ikke, fordi der er stadig alt for mange børn, der ender med at forlade folkeskolen uden at kunne læse og regne tilstrækkeligt, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Derfor indkalder hun nu repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, lærere og it-udbydere for i fællesskab at sikre en bedre balance mellem computere og bøger.

Hos Danmarks Lærerforening er formanden for undervisningsudvalget, Jeanette Sjøberg, positiv over for ministerens initiativ.

Formanden for Kommunernes Landsforenings børne- og undervisningsudvalg, Thomas Gyldal Petersen (S), er enig med ministeren i, at der en udfordring på det digitale marked.

Det skyldes ifølge ham, at få udbydere på markedet betyder, at der ikke er nok materiale at vælge mellem.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce