cookie-og-privatlivspolitik
Smitten stiger i Brøndby og en del af Ballerup, hvor skoler og fritidsordninger nu lukker midlertidigt. (Arkivfoto).
Arkivfoto
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Politik

Model for automatisk lokal nedlukning skal revurderes

Efter kritik af model for automatisk nedlukning af skoler skal modellen revurderes i næste uge.
16. april 2021 kl. 07:22 Af Ritzau

Næste uge vil partierne på Christiansborg revurdere den model, der er lavet for automatiske nedlukninger af blandt andet skoler i kommuner eller sogne med smittetal over en vis grænse.

Det fremgår af den politiske aftale, der torsdag aften blev lavet om en yderligere genåbning.

- Partierne er desuden enige om i uge 16 at revurdere modellen for automatiske nedlukninger, herunder i forhold til hvordan børn og unges læring og trivsel sikres i sogne og kommuner, der er nedlukkede, står der i aftalen.

Modellen betyder i dag, at kommuner pålægges at lukke blandt andet skoler i enkelte sogne eller hele kommunen, hvis smitten i et område overstiger en bestemt grænse.

Regeringens egen faglige referencegruppe har over for Berlingske kritiseret modellen for at være "alt for unuanceret". De har også sagt, at "omkostningerne er for store, og der er ikke proportionalitet i den her automatiske nedlukning".

Annonce

Det overraskede støttepartiet De Radikale, der havde fået at vide, at modellen var lavet på baggrund af eksperternes anbefaling.

Jakob Soustrup, der er medlem af referencegruppen, har til TV2 forklaret, at fagligt set ville det være mere optimalt at tage bestik af de enkelte situationer og sætte ind med intens smitteopsporing.

Han medgiver, at det strider mod et politisk ønske om enkelhed og gennemskuelighed.

Med aftalen torsdag aften skal politikerne altså på ny se på modellen. Der står ikke skrevet i aftalen, at den skal ændres eller i givet fald hvordan.

De automatiske nedlukninger omfatter både grundskoler, klubtilbud, uddannelsesinstitutioner samt lokaler, der bruges til kulturaktiviteter samt idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Annonce

Ud over at kommunerne pålægges at lukke for de forskellige uddannelses- og fritidstilbud, kan der også blive tale om, at der lukkes for butikker og serveringssteder, såfremt disse er åbne i området.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE