cookie-og-privatlivspolitik
Djøf ser gerne, at politikerne skruer ned for tempoet, når de gennemfører reformer. Medarbejderne i ministeriernes departemener har svært ved at følge med. (Arkivfoto)
Djøf ser gerne, at politikerne skruer ned for tempoet, når de gennemfører reformer. Medarbejderne i ministeriernes departemener har svært ved at følge med. (Arkivfoto)
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Politik

Nødråb fra embedsfolk: Der er for lidt tid til reformerne

Embedsfolk bliver presset af et for højt tempo i reformprocesserne, viser Djøf-rundspørge.
19. september 2019 kl. 05:00 Af Ritzau

Annonce

De mange politiske reformer fra skiftende regeringer i dansk politik presser embedsfolkene, der ikke har nok tid til at implementere dem.

Det viser en ny rundspørge fra fagforeningen Djøf, der har fået svar fra 400 af dens medlemmer i ministeriernes departementer.

I undersøgelsen svarer 60 procent, at de er enige i, at der ikke er tid nok til at implementere de politiske initiativer.

Adspurgt til det konkrete arbejde med reformerne svarer 42 procent, at forberedelsesarbejdet ikke var grundigt nok.

Formand i Djøf Henning Thiesen beder politikerne om at skrue ned for tempoet. Den mangeårige reformiver presser embedsfolkene, vurderer han.

- At 60 procent siger, at der ikke er tid nok til arbejdet med de reformer, der skal laves, det synes vi er relativt tydelig tale og et ganske højt tal. Vi har sagt det igennem længere tid, og nu synes jeg, vi har yderligere dokumentation for det.

- Tempoet i reformprocesserne i Danmark bør sættes ned, siger Henning Thiesen.

Han understreger, at reformerne er -og har været vigtige for Danmark. Og selv om det går for hurtigt, er det ikke ensbetydende med, at fagforeningen eller medlemmerne er imod reformer.

- Men tempoet skal også være sådan, at alle kan følge med, således der er tid til omtanke og faglig afprøvning, siger Henning Thiesen.

Han nævner Skat i de seneste 10-15 år som det mest udtalte eksempel på, at for mange reformer på samme tid kan få embedsfolkene ud af balance.

Djøf-formanden vurderer, at regeringen er opmærksom på det problem, som undersøgelsen viser.

I forståelsespapiret fra regeringsdannelsen i juni står der blandt andet, at "en ny regering vil tage initiativ til en kritisk gennemgang af udvalgte reformer".

- Jeg tror også, det er vigtigt, man ikke indhøster de gevinster, man synes, man kan se ved at gennemføre en reform, før reformen er på plads.

- Og så er det meget vigtigt, man inddrager medarbejderne i processerne, fordi de har forstand på det. Jeg siger ikke, man ikke gør det i dag, men måske kunne man gøre det i højere grad, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce