cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Nyetablerede virksomheder får også adgang til kompensation

Flere virksomheder og selvstændige kan søge kompensation for coronarestriktioner med bred politisk aftale.
21. januar 2021 kl. 11:47 Af Ritzau

Annonce

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er enige om at ændre kompensationsordninger, således at nyetablerede virksomheder får adgang til kompensation under coronakrisen.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. Regeringen, Venstre, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet står bag aftalen.

Konkret sker der det, at fristen i kompensationsordningerne for etablering i CVR (Det Centrale Virksomhedsregister, red.) bliver flyttet fra 9. marts 2020 til 1. november 2020.

Det betyder, at flere virksomheder og selvstændige, der er blevet etableret sidste år, bliver omfattet af kompensationsordningen.

- Dermed er der hjælp til eksempelvis den nystartede virksomhed med grønne idéer. Det har vi brug for, siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

Annonce

- Det vil betyde, at det sikkerhedsnet, vores hjælpepakker udgør, bliver spændt endnu bredere ud og kommer til at hjælpe endnu flere virksomheder, end det allerede gør på nuværende tidspunkt, siger han.

Kompensationsordningerne er rettet mod selvstændige og virksomheder, som er ramt af en eller flere af restriktionerne under coronakrisen.

De får dermed adgang til kompensationsordningerne for faste omkostninger og faste omkostninger light (op til 100.000 kroner om måneden per virksomhed, red.).

Alle virksomheder og selvstændige vil også kunne søge i de generelle kompensationsordninger, der blev genåbnet 9. december sidste år.

For at få adgang til kompensation skal virksomheden eller den selvstændige fortsat kunne fremlægge dokumentation for mindst én måneds omsætning før den periode, man søger kompensation for.

Annonce

- Erhvervsministeriet har notificeret ændringen til EU-Kommissionen og forventer at få en godkendelse inden for den nærmeste fremtid, lyder det i pressemeddelelsen.

Erhvervsstyrelsen forventer at kunne åbne for ansøgninger fra de nyetablerede virksomheder i begyndelsen af februar, såfremt godkendelsen bliver udstedt.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE