cookie-og-privatlivspolitik
Mette Frederiksen (S) vil ikke bare være statsminister, men børnenes statsminister. Det får hun nu en chance for at bevise, at hun vil være.
Mette Frederiksen (S) vil ikke bare være statsminister, men børnenes statsminister. Det får hun nu en chance for at bevise, at hun vil være.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Opfordring til Mette F.: Put børneområdet i Statsministeriet

S-formand Mette Frederiksen vil være børnenes statsminister, og det forpligter, mener organisationer.
26. juni 2019 kl. 13:13

Annonce

Børneområdet bør forankres i Statsministeriet, så den kommende statsminister Mette Frederiksen (S) viser, at hun tager området alvorligt, mener børneorganisationer.

S-formanden vil være børnenes statsminister, har hun gentagne gange sagt, Og ifølge Børns Vilkår bør hun derfor forankre børneområdet under Statsministeriet - ikke i et børneministerium eksempelvis.

Også Børnerådet fraråder at placere børneområdet i et børneministerium. Børneområdet skal placeres i et ministerium med magt, lyder det fra formand Mette With Hagensen.

- Børneområdet skal ligge i et ministerium med magt og beføjelser til at sikre et tværministerielt fokus på børn, så børneperspektivet tænkes ind i al lovgivning, siger hun.

- Det kan være en mulighed i det nye statsministerium. Vi fraråder på det kraftigste et selvstændigt børneministerium, da det vil sætte børneområdet ud på sidelinjen, siger Mette With Hagensen.

Sent tirsdag aften blev rød blok enige om en politisk aftale. Den vil gøre Mette Frederiksen til statsminister.

Aftalen betyder blandt andet, at børnene kommer ud af Udrejsecenter Sjælsmark. Og at den kommende S-regering vil sikre minimumsnormeringer. Detaljerne er dog endnu ukendte.

Direktør Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår mener, at det er Mette Frederiksen, der skal sidde ved bordenden, når der skal ske noget på børneområdet fremover.

- Det er et historisk og nødvendigt fremskridt, at børn får så fremtrædende en plads i dansk politik. Den nye regering går efter, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i.

- Det er det, vi kæmper for hver eneste dag i Børns Vilkår. Regeringen vil fremlægge en ambitiøs børneplan. Vi ved, hvad den skal indeholde, siger han.

I øjeblikket er børneområdet forankret under Børne- og Socialministeriet. Men et ministerium i en sådan størrelse har intet at skyde med, ingen penge, mener Kjeldahl.

Både Børns Vilkår og Børnerådet mener, at det er afgørende med et tværministerielt fokus på børnene, og at Mette Frederiksen er tovholderen.

Det vides endnu ikke, hvordan Mette Frederiksen vil sammensætte sit ministerhold. Eller hvilke ministerier der kommer i S-regeringen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce