cookie-og-privatlivspolitik
Seksualforbrydere kan fremover få forbud mod at opholde sig steder, hvor børn befinder sig. Det kan være svømmehaller, legepladser, parker og daginstitutioner. Forslaget blev vedtaget med stemmer fra regeringen og blå blok.
Seksualforbrydere kan fremover få forbud mod at opholde sig steder, hvor børn befinder sig. Det kan være svømmehaller, legepladser, parker og daginstitutioner. Forslaget blev vedtaget med stemmer fra regeringen og blå blok.
Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix

Politik

Pædofile kan få forbud mod ophold i svømmehaller og parker

Folketinget har vedtaget lov, som kan give pædofile forbud mod at opholde sig steder, hvor børn befinder sig.
12. december 2019 kl. 11:12 Af Ritzau

Annonce

Seksualforbrydere kan fremover få forbud mod at opholde sig steder, hvor børn befinder sig. Det kan være svømmehaller, legepladser, parker og daginstitutioner.

Hidtil har der kun været forbud mod at opholde sig i nærheden af gerningsstedet.

Det skærpede opholdsforbud er et af en række tiltag, som den socialdemokratiske regeringen og blå blok torsdag har stemt for, og som træder i kraft ved årsskiftet.

- Et flertal i Folketinget har i dag vedtaget et utroligt vigtigt lovforslag, som har afsæt i flere alvorlige og ubeskrivelige sager om misbrug af børn, udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S).

- Vi kan desværre ikke ændre på fortiden, men forhåbentlig kan lovforslaget være med til, at færre børn i fremtiden udsættes for seksuelle overgreb, lyder det videre fra ministeren.

Fremover bliver straffen for at overtræde forbuddet hævet fra fire måneders fængsel til fængsel indtil to år.

Politiet kan også kan også komme uanmeldt på besøg i den dømtes bolig for at kontrollere, om forbuddet bliver overholdt.

Under behandlingen af lovforslaget var der diskussion om, hvorvidt loven vil krænke dømte seksualforbryderes retssikkerhed.

Institut for Menneskerettigheder har i et høringssvar til lovforslaget påpeget, at mens man skal undgå overgreb mod børn, er der også et hensyn at tage til den dømtes retssikkerhed og privatlivets fred.

Institut for Menneskerettigheder skrev i et høringssvar, at forslaget har et "anerkendelsesværdigt formål".

- Men for at opnå formålet giver udkastet en række meget vidtgående beføjelser til politiet og indeholder omfattende indgreb i privatlivets fred og retten til bevægelsesfrihed, som er beskyttede i menneskeretten.

Det var samme problematik, som blev påpeget af retsordførerne fra regeringens støttepartier Enhedslisten, De Radikale og SF. Støttepartierne valgte at stemme imod forslaget. Det samme gjorde Alternativet.

Lovforslaget blev oprindeligt fremsat af den tidligere regering.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce