cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Palæstinensisk diplomat kritiserer Mette F. for at favorisere Israel

Palæstinensisk topdiplomat mener, at statsministeren med sin rejse tager side i Israel-Palæstina-konflikten.
03. marts 2021 kl. 22:31 Af Ritzau

Statsminister Mette Frederiksens (S) rejse til Israel møder kras kritik fra den palæstinensiske topdiplomat i Danmark, professor Manuel Hassassian.

Han kalder det "ulækkert", "uacceptabelt" og "afskyeligt", at statsministeren torsdag rejser til Israel for at drøfte vaccineplaner med landets premierminister, Benjamin Netanyah. Det skriver Altinget.

Manuel Hassassian står i spidsen for palæstinensernes diplomatiske mission i Danmark.

Hans kritik skal ses i det lys, at Israel er det land i verden, der har vaccineret flest. Men landet kritiseres for ikke at ville dele sine vacciner med den palæstinensiske befolkning, der bor på Vestbredden og i Gazastriben.

- Jeg ser beslutningen som en opbakning til apartheid frem for at balancere på midten, hvor Danmark altid har været kendt for at kæmpe for menneskerettigheder og spille en international humanitær rolle, siger Manuel Hassassian til Altinget.

Annonce

Diplomaten placerer dermed Danmark midt i den israelsk-palæstinensiske konflikt. Den er en af verdens længst varende konflikter, som også bliver kaldt "alle konflikters moder".

Manuel Hassassian mener, at statsministerens rejse afspejler, at den danske regering er pro-Israel.

Adspurgt, om det ikke er fair at rejse til Israel for at diskutere vacciner til danskerne, svarer topdiplomaten, at han ikke ønsker at give hende anerkendelse.

- For hun er selvisk. Hun forsøger at overtage vaccinerne til danskerne og lader palæstinenserne dø af corona, siger Manuel Hassassian til mediet.

Statsministeriet har ikke ønsket at kommentere sagen over for Altinget og henviser i stedet til Udenrigsministeriet.

Annonce

I en mail oplyser Udenrigsministeriet, at "statsministeren besøger Israel sammen med den østrigske kansler for at drøfte tættere samarbejde om udvikling af vacciner og udbygning af produktionskapaciteten".

Ifølge Udenrigsministeriet ændrer det "intet i forhold til regeringens politik i forhold til hverken Israel eller Palæstina".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE