cookie-og-privatlivspolitik
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er "meget enig" med Mette Frederiksen i forhold til ambition om flere adoptioner og tidligere anbringelser.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er "meget enig" med Mette Frederiksen i forhold til ambition om flere adoptioner og tidligere anbringelser.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Politik

Partier afviser flere tvangsanbringelser før ventet udspil

Op til ventet udspil om "barnets lov" taler støttepartier og opposition mod flere tvangsanbringelser af børn.
21. november 2020 kl. 02:16 Af Ritzau

Annonce

Alle Folketingets partier - bortset fra Socialdemokratiet - afviser ambitioner om at tvangsanbringe flere børn. Det skriver Politiken lørdag.

I sin nytårstale talte statsminister Mette Frederiksen (S) om, at flere udsatte børn skal tvangsfjernes og bortadopteres tidligere fra deres forældre.

For tiden arbejder socialminister Astrid Krag (S) på en såkaldt "barnets lov", der snart ventes at blive præsenteret.

Men både opposition og regeringens støttepartier står ifølge Politiken samlet i modstanden mod at tvangsanbringe flere børn, hvis det skulle blive en del af et udspil til "barnets lov".

Til avisen peger De Radikales socialordfører, Rasmus Helveg Petersen, på, at tidligt anbragte klarer sig dårligere end dem, der ikke bliver anbragt.

- Der er flere hjemløse, flere kriminelle, flere uden uddannelse. Vi har massiv dokumentation for, at anbringelsessystemet ikke leverer gode resultater. Det gør det svært at se fornuften i at putte flere ind i det, siger Helveg Petersen til Politiken.

Også Trine Torp fra støttepartiet SF er skeptisk i forhold til et fokus på flere anbringelser.

Hos det største oppositionsparti, Venstre, mener socialordfører Marie Bjerre, at der "mangler evidens" for flere anbringelser, skriver avisen.

Politiken har spurgt Astrid Krag til statsministerens ambition i nytårstalen, og Krag skriver, at hun er "meget enig" med Mette Frederiksen.

- Derfor har vi også sagt det åbent og klart, at vi mener, at flere børn skal have et nyt hjem tidligere. Det skal være gennem flere adoptioner og tidligere anbringelser, skriver Astrid Krag til Politiken.

Socialdemokratiets tanker om flere tvangsanbringelser fremgik også af et udspil tilbage i 2018 med navnet "Altid på børnenes side".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce