cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af eksamener, som elever skal op i til sommer er allerede blevet nedjusteret i en aftale i februar. (Arkivfoto)
Antallet af eksamener, som elever skal op i til sommer er allerede blevet nedjusteret i en aftale i februar. (Arkivfoto)
Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Politik

Partier diskuterer eksamener - elever vil skrotte karakterer

Partierne diskuterer antallet af eksamener, mens gymnasieeleverne vil fjerne eksamenskarakterernes betydning.
23. april 2021 kl. 04:25 Af Ritzau

Fredag mødes Folketingets partier for at diskutere, hvor mange fag folkeskolens afgangselever skal til prøve i, og hvor mange eksamener gymnasiernes 1. g- og 2. g-klasser skal igennem til sommer.

Men gymnasieeleverne så helst, at det klassiske eksamensformat blev skrottet for indeværende år og blev lavet om til en slags prøveeksamen, hvor den tildelte karakter ikke tæller.

Det siger formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) Ingrid Kjærgaard.

- Det allerbedste kunne være, at man lokalt kunne vælge, at nogle af eksamenerne ikke tæller med. Man får lov til at gå til eksamen, men karakteren tæller ikke.

- Så bliver det en form for øvelse, uden at det får de konsekvenser, det normalt ville have, fordi der er nogen, der er gået glip af rigtig meget undervisning, siger hun.

Annonce

Regeringen og Folketingets partier indgik tidligere på året en aftale om, at afgangselever i folkeskolen og 1. g- og 2. g-klasser i gymnasierne skulle op til færre afgangsprøver og eksamener, end de ville skulle i et normalt skoleår.

Med aftalen blev det besluttet, at folkeskolens afgangselever til sommer skal op i fire fag - normalt skal de op i syv.

På de gymnasiale uddannelser skal eleverne i 1. g og 2. g til én eksamen, mens eleverne i 3. g skal til fire. Det er for sidstnævnte gruppe omtrent en halvering i forhold til den sædvanlige mængde.

I aftalen lå det også, at Folketingets partier skulle mødes umiddelbart inden eksamensperioden for eventuelt at justere aftalen for den seneste smitteudvikling.

Børne- og undervisningsordfører for Venstre Ellen Trane Nørby siger, at hun ikke forventer, at aftalen bliver ændret markant, og at antallet af eksamener sandsynligvis ikke bliver ændret.

Annonce

Hvis man ikke kan få ændret eksamensformatet, så passer det allerede nedjusterede antal eksamener DGS' Ingrid Kjærgaard fint.

- Det var en fin aftale, der landede, fordi den giver elever mulighed for at få noget eksamenstræning, mens det samtidig ikke er den samme mængde som normalt, siger hun.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE