cookie-og-privatlivspolitik
Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, konstaterer, at forskellene mellem Enhedslisten og De Radikale på det økonomiske område fortsat er til stede.
Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, konstaterer, at forskellene mellem Enhedslisten og De Radikale på det økonomiske område fortsat er til stede.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Pernille Skipper: Økonomiske uenigheder mellem EL og R

Enhedslistens politiske ordfører ved ikke, om EL og De Radikale har nærmet sig hinanden på det økonomiske.
20. juni 2019 kl. 16:42

Annonce

Efter to ugers regeringsforhandlinger hos Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ved Enhedslistens politiske ordfører endnu ikke, om Enhedslisten og De Radikale har nærmet sig hinanden på det økonomiske område.

Det siger Pernille Skipper på vej ind til forhandlinger torsdag. Netop Enhedslisten og De Radikale står længst fra hinanden på det punkt.

- Der er nogle uenigheder mellem Enhedslisten og De Radikale på det økonomiske område.

- Og der sidder nok også nogle spøgelser derinde fra Helle Thorning-Schmidt (tidligere socialdemokratisk statsminister, red.) og Bjarne Corydons (tidligere socialdemokratisk finansminister, red.) tid, siger Skipper med henvisning til regeringsforhandlingerne tilbage i 2011.

- Vi skal alle sammen vise vilje til kompromis og bøje os mod hinanden. Men der er også en rød linje for Enhedslisten, og det er, om vi skal have en ny retning eller videreføre den ulighedsskabende linje fra de seneste fire år og også før det, siger hun.

Skipper vil have et stop for de arbejdsudbudsreformer, der handler om at give skattelettelser i toppen eller "slå på mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet", som hun formulerer det.

- Det er det, vi skal have nogle sværdslag om, siger Skipper.

- Vi kommer ikke med forslag, som ikke er spiselige for andre partier, tilføjer hun.

Om Enhedslistens smertegrænse siger hun:

- Vores smertegrænse er, om vi kommer i den rigtige retning. Også på den økonomiske politik, siger Skipper.

Torsdag er der blandt andet økonomi på dagsordenen hos Mette Frederiksen, som går efter at danne en ren S-regering med støtte fra Enhedslisten, SF og De Radikale.

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, konstaterer, at han samarbejder godt med Enhedslisten.

- Jeg har ikke haft økonomiske drøftelser med Enhedslisten. Jeg har et godt samarbejde med Enhedslisten og en fin dialog med Enhedslisten, når vi mødes ud over det, der foregår herinde i lokalet.

- Det er i sidste ende hos socialdemokraterne, at bolden ligger, og det er Mette Frederiksen, der vil være statsminister.

- Det er hende, der skal være i stand til at vise, at der både er ambitioner for, hvor Danmark skal hen, og at der også er en måde at komme derhen på. Herunder et solidt politisk fundament, siger Østergaard.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce