cookie-og-privatlivspolitik
Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer ifølge DR Nyheder truslen fra cyberspionage mod staten til at være "meget høj". (Arkivfoto).
Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer ifølge DR Nyheder truslen fra cyberspionage mod staten til at være "meget høj". (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Politikere dropper telefoner ved møder af frygt for spionage

Medlemmer af Udenrigspolitisk Nævn må ikke have telefoner med til møder, da de kan blive aflyttet.
14. december 2019 kl. 07:35 Af Ritzau

Annonce

Telefoner og andet elektronisk udstyr er blevet bandlyst, når medlemmer i Det Udenrigspolitiske Nævn mødes i Folketinget.

Det skriver DR Nyheder.

Forbuddet, der blev sat i værk efter sommerferien, hænger direkte sammen med frygten for spionage og aflytning. Det bekræfter Folketinget over for DR Nyheder.

- Det er i dag teknisk muligt for udenforstående at koble sig på en brugers mobiltelefon og bruge den til at aflytte en samtale.

- Derfor afleverer medlemmerne deres telefoner, inden møderne i Udenrigspolitisk Nævn går i gang, oplyser Folketinget i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Regeringen holder løbende møder med Det Udenrigspolitiske Nævn for at orientere om udenrigspolitiske sager og rådføre sig med de 17 medlemmer.

Tidligere formand og nuværende medlem i Udenrigspolitisk Nævn Søren Espersen (DF) mener, at det er en trist udvikling.

- Det er ikke alene mobiltelefoner. Det er også tablets og computere, vi skal lægge uden for. Det er sommetider svært at undvære, når man sidder der i tre-fire timer.

- Men sådan er det. Jeg vil hellere have, at der er lidt besvær, end at en eller anden fjende kan lytte med på, hvad der foregår, siger Søren Espersen.

Han oplyser, at Folketinget overvejer at lave et helt nyt værelse til Udenrigspolitisk Nævn, som er sikret mod aflytning og spionage.

Arbejdet i nævnet er underlagt fortrolighed. Nævnet beskæftiger sig med alle emner, der er knyttet til udenrigspolitik og sikkerhedspolitik.

Torsdag var der eksempelvis et to timer langt møde i Udenrigspolitisk Nævn i sagen om, hvorvidt Kina har forsøgt at presse Færøerne til at vælge Huawei som leverandør af 5G-nettet.

Det er informationer fra Forsvarets Efterretningstjeneste, som har fået Folketinget til at reagere. Efterretningstjenesten vurderer løbende sikkerhedstruslen mod Danmark.

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer ifølge DR Nyheder truslen fra cyberspionage mod staten til at være "meget høj".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce