cookie-og-privatlivspolitik
Özlem Cekic (SF) er en af de to kvinder, der tirsdag stod frem og fortalte om sexisme og sexchikane på Christiansborg. (Arkivfoto)
Özlem Cekic (SF) er en af de to kvinder, der tirsdag stod frem og fortalte om sexisme og sexchikane på Christiansborg. (Arkivfoto)
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Politik

Politikere træder frem om sexchikane på Christiansborg

Sexchikanen florerer på Christiansborg. Sådan lyder det fra Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Özlem Cekic (SF).
15. september 2020 kl. 20:04 Af Ritzau

Annonce

Folketingsmedlemmet Brigitte Klintskov Jerkel (K) og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic (SF) siger, at sexchikane og sexisme florerer på Christiansborg.

Det skriver DR.

Özlem Cekic fortæller, at hun blandt andet fik fortalt, at hun "taler så meget, at man får lyst til at putte nogle kugler i din mund, tape dig, så man kan piske dig'".

- Der var andre mænd i rummet. Da jeg sagde, at jeg ikke brød mig om det, han sagde, svarede han: "Hvorfor skal du ødelægge den gode stemning?", siger hun.

Brigitte Klintskov Jerkel har indtil nu ikke ønsket at udtale sig om, hvad hun har oplevet af sexisme og sexchikane på Christiansborg.

Men efter at tv-værten Sofie Linde på live-tv fortalte åbent om sine oplevelser med sexisme og det efterfølgende støttebrev, der blev underskrevet af flere end 1600 kvinder, har politikeren fået mod på at åbne op om sine oplevelser, skriver hun på Facebook.

- Jeg gør det, fordi jeg mener, at vi har et problem med sexisme og grænseoverskridende adfærd på Christiansborg.

- Hvis ikke det kommer frem i lyset, så kan vi ikke få startet en vigtig debat om det, som kan få positiv betydning for de kommende generationer af kvinder på arbejdsmarkedet, står der i hendes Facebook-opslag.

- Jeg har oplevet en anden mandlig politiker, som pludselig lagde sin hånd på min ryg og kørte den ned langs ryggen og sluttede med at lade den ligge på min højre balde, hvorpå han udtalte, at han syntes, at jeg var dejlig og så godt ud, siger Brigitte Klintskov Jerkel i et skriftligt svar til DR.

Formand for Folketinget Henrik Dam Kristensen (S) sagde mandag til TV2, at sexisme vil være på dagsordenen, når Folketingets Præsidium mødes onsdag.

Han fortalte, at han de seneste 15 år ikke har hørt om sager om sexisme eller sexchikane. Der betyder dog ikke, at de ikke findes, understregede han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce