cookie-og-privatlivspolitik
Jens Rohde forlader De Radikale med kritik af partiet.
Jens Rohde forlader De Radikale med kritik af partiet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Radikal leder er ked af at sige farvel til Rohde

Jens Rohde kritiserer, at De Radikale ikke er midtsøgende nok. Sofie Carsten er ærgerlig over hans udmeldelse.
25. januar 2021 kl. 14:35 Af Ritzau

Annonce

Politisk leder Sofie Carsten Nielsen (R) er ærgerlig over, at Jens Rohde mandag har meddelt, at han vil melde sig ud af De Radikale og fortsætter som løsgænger. Dermed mister partiet et folketingsmedlem.

Det skriver hun på Facebook.

- Jeg er ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme i vores parti. For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed. Og stor uenighed. Meninger og idéer skal mødes og brydes, hvis vi skal skabe reel forandring, skriver hun.

Rohde har været et markant medlem af De Radikale, siden han på ny kom i Folketinget i 2019. Hun forholder sig ikke direkte til hans kritik, men skriver i opslaget, at De Radikale vil holde fast i de høje grønne ambitioner.

En af grundene til, at Jens Rohde melder sig ud, er, at han mener, at partiet bør have en bedre balance på det grønne område, så livet kan leves i både land og by. Der er ikke alle, der kan cykle på arbejde, mener han.

Annonce

Jens Rohde kritiserer desuden De Radikales trusler om at vælte den socialdemokratiske regering, hvis der ikke kom større indrømmelser på klimaområdet.

Det var en trussel, som Sofie Carsten Nielsen til at begynde med gentog, da hun blev leder, men det er en strategi, som hun siden har forladt, hvilket Rohde anerkender.

De forskellige fløje i De Radikale kom til udtryk, da Morten Østergaard trådte tilbage som politisk leder efter flere situationer, hvor han havde krænket kvinder.

Han har været på orlov fra Folketinget siden november.

Den fløj, som Rohde tilhørte, mener, at partiet skal være mere midtersøgende, mens den anden fløj, som Sofie Carsten Nielsen står for, har talt for en mere konfrontatorisk stil.

Annonce

Ifølge Jens Rohde har partiet sendt sig selv ud i "ligegyldighedens ingenmandsland", fordi det ikke længere kan samarbejde med Venstre og Socialdemokratiet på udlændingeområdet.

Rohde kritiserede også partiets balance i sexismedebatten, hvor han savner retsstatsprincipper. Til det siger Sofie Carsten Nielsen, at "alle mennesker er lige meget værd uanset køn og baggrund".

Jens Rohde fortsætter som løsgænger "indtil videre", oplyser han til Ritzau.

Jens Rohde har tidligere været medlem af Venstre. De Radikale har nu 15 mandater.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE