cookie-og-privatlivspolitik
Fiskeriminister Mogens Jensen (S) maner til besindighed. Ifølge ham holder regeringens ændringsforslag sig inden for alle anbefalinger fra ICES, Det Internationale Havundersøgelsesråd. (Arkivfoto).
Fiskeriminister Mogens Jensen (S) maner til besindighed. Ifølge ham holder regeringens ændringsforslag sig inden for alle anbefalinger fra ICES, Det Internationale Havundersøgelsesråd. (Arkivfoto).
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

Regeringen får kritik for planer om at hæve fiskekvoter

Fiskeriet i Østersøen skal sættes på pause, indtil bestandene er kommet sig, mener naturfredningsforening.
12. oktober 2019 kl. 08:18 Af Ritzau

Annonce

Når fiskeriminister Mogens Jensen (S) mandag og tirsdag er til møder i EU, er det med et ønske om at hæve fiskekvoterne af hensyn til erhvervsfiskerne.

Men det går imod anbefalinger fra Europa-Kommissionen, som tidligere på året fastslog, at der skal fiskes mindre i Østersøen, hvor torskebestanden er presset.

Derfor møder det kritik fra flere miljøorganisationer, støttepartier og DF, at regeringen ikke vil følge kommissionens anbefalinger, men i stedet åbne for mere fiskeri af blandt andet torsk i dele af Østersøen.

Det skriver Berlingske.

Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, mener, at det er "helt uhørt", at regeringen "ikke stiller sig på naturens side".

- Det er ekstremt bekymrende, at regeringen lægger op til et alt for stort pres på fiskeriet i Østersøen. Vi ved, at bestandene er i fare for at kollapse.

- Fiskebestandene kan ikke klare mere. De har brug for ro. Fiskeriet skal sættes på pause, indtil bestandene er kommet sig, siger hun til Ritzau.

Enhedslistens fiskeriordfører, Søren Egge Rasmussen, undrer sig over regeringens prioriteter.

- Vi er der, hvor fiskebestanden af torsk og sild forskellige steder i Østersøen er så pressede, at der er risiko for, at bestandene kollapser. Vi har udsigt til, at det kan være helt slut med fiskeri.

- Så det er altså nu, at vi skal redde fiskebestandene. Derfor kan det ikke nytte noget, at man ikke lytter til de biologiske anbefalinger, siger han til Ritzau.

På baggrund af undersøgelser og anbefalinger fra ICES, Det Internationale Havundersøgelsesråd, besluttede Europa-Kommissionen i juli at lukke helt for erhvervsfiskeri af torsk i dele af Østersøen.

Ifølge Marie Storr-Paulsen, sektionsleder på DTU Aqua og medlem af ICES, er regeringens forslag dog ikke så slemt, som kritikerne giver udtryk for.

- Det virker forholdsvis afbalanceret, i forhold til de rammer der er udstukket i ICES, siger hun til Berlingske.

Også fiskeriminister Mogens Jensen maner til besindighed. Ifølge ham holder regeringens ændringsforslag sig inden for alle anbefalinger fra ICES.

Det handler om at finde den rette balancegang mellem miljø og erhverv, lyder det.

- Jeg og regeringen ønsker selvfølgelig en miljømæssig forsvarlig forvaltning af fiskeriet. Det, vi foreslår for næste års fiskeri, holder sig inden for den biologiske rådgivning, siger Mogens Jensen til Ritzau.

- Samlet set vil det betyde en stigning i fiskebestandene for næste år. Det er en balance, der skal sikre en miljømæssig forsvarlig forvaltning af fiskeriet og samtidig arbejde for, at vi fortsat kan have et dansk fiskeri i Østersøen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce