cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Regeringen vil give coronahjælpepakke til trængte hospitaler

Regeringen vil hurtigst muligt hjælpe pressede hospitaler. S-ordfører afviser at sætte tal på hjælpepakke.
30. november 2021 kl. 15:02 Af Ritzau

Regeringen er villig til at hjælpe de hospitaler, som i øjeblikket er pressede på grund af coronavirus og utilfredshed blandt sygeplejersker.

- Vi er også afhængige af vores sundhedsvæsen, siger finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) tirsdag.

- Derfor anerkender vi fra regeringens side, at der er udfordringer i øjeblikket i et sundhedsvæsen, som er presset, og som vil opleve en vinter med et betydeligt pres som en konsekvens af corona.

- Derfor forhandler vi i øjeblikket i regi af finanslovsforhandlingerne om en midlertidig coronavinterpakke. Den skal afhjælpe det pres, som sundhedsvæsnet i øjeblikket er udsat for, siger han.

Adspurgt om, hvor stor hjælpepakken bliver, altså i kroner og øre, svarer Christian Rabjerg Madsen:

Annonce

- Jeg kommer ikke til at gå nærmere ind i konkrete initiativer eller økonomi. Men jeg kan bare sige, at vi anerkender, at der er et pres på det samlede sundhedsvæsen i øjeblikket. Derfor ser vi også et behov for at lave initiativer.

Regeringens støtteparti Enhedslisten har krævet, at der skal sættes cirka to milliarder kroner af. De skal bruges til at hjælpe lavtlønsgrupper, herunder sygeplejersker og andre faggrupper, i sundhedsvæsenet.

Politisk ordfører Mai Villadsen (EL) er tilfreds med, at regeringen "nu måske er i bevægelse".

- Det har været åbenlyst for enhver, at sundhedsvæsenet står i en rigtig svær situation og ærligt talt er ved at smuldre mellem hænderne på os, hvis ikke vi handler nu.

- Det skyldes dels selvfølgelig det pres, som corona har givet. Men også løn- og arbejdsvilkår, som har været urimelige alt for længe, siger hun.

Annonce

Tidligere tirsdag ønskede et andet støtteparti SF, at regeringen sætter mindst en milliard kroner af til de ansatte i sundhedsvæsenet.

Her oplever man opsigelser blandt utilfredse og pressede medarbejdere. De er blevet spændt til bristepunktet gennem snart to år med corona.

Både Enhedslisten og SF ønsker, at regeringen henter pengene fra den såkaldte krigskasse. Den blev introduceret sidste år i forbindelse med covid-19-håndteringen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE