cookie-og-privatlivspolitik
Socialdemokratiets boligordfører, Tanja Larsson (nummer to fra højre, red.), der her ses under Folketingets åbningsdebat, vil sælge sin andelslejlighed i København, oplyser hun til Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Socialdemokratiets boligordfører, Tanja Larsson (nummer to fra højre, red.), der her ses under Folketingets åbningsdebat, vil sælge sin andelslejlighed i København, oplyser hun til Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Politik

S-boligordfører sælger lejlighed efter regelbrud

Efter at have udlejet andelsbolig i strid med reglerne sætter Tanja Larsson (S) lejligheden til salg.
12. juli 2021 kl. 14:31 Af Ritzau

Socialdemokratiets boligordfører, Tanja Larsson, sælger sin andelslejlighed i København, efter at Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan hun har lejet den ud i strid med reglerne i andelsforeningen.

Det oplyser hun til Ekstra Bladet.

I reglerne for andelsforeningen står, at man ikke må være fraflyttet en lejlighed i foreningen mere end to år ad gangen, hvis den skal fremlejes.

Alligevel er den ifølge Ekstra Bladet registreret i CVR-registret som fremlejet og ejet af Tanja Larsson på femte år.

Udlejningen var ifølge Ekstra Bladet også i strid med Københavns Kommunes bopælspligt.

Annonce

Den socialdemokratiske boligordfører beklagede i første omgang og ville bringe orden i tingene. Mandag har hun oplyst, at lejligheden i København sættes til salg.

Tanja Larsson flyttede i 2016 til Faxe på Sjælland, hvor hun først stillede op til kommunalbestyrelsen og siden Folketinget. Hun blev medlem af sidstnævnte, da Henrik Sass Larsen (S) nedlagde sit mandat.

Et anonymt medlem af boligforeningen har udtrykt sin harme over for Ekstra Bladet:

- Der er meget strenge vedtægter her i foreningen, og ventelisten bugner med håbefulde unge, som desperat mangler en bolig, siger vedkommende.

- Imens råder hun bare over sin egen lejlighed, selv om hun har været væk - og lokalt bosiddende i sine forældres ejendom i Faxe i årevis.

Annonce

I forbindelse med afsløringen af boligordførerens andelslejlighed har Ekstra Bladet været gennem boligordførerens opslag på sociale medier.

På Facebook har Tanja Larsson ifølge avisen udtryk sin utilfredshed over, at "danskere med almindelige indkomster" har svært ved at få råd til at bo i de danske storbyer, fordi der er for meget rift om boligerne.

Også Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har givet udtryk for, at det er behov for, at politikerne tager mere styring med udviklingen på boligmarkedet, fordi det er blevet svært at finde et sted at bo i København med en almindelig indkomst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE