mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Socialdemokratiet vil standse besparelser på kulturområdet. Men først fra 2022. 
- Vi har andre prioriteringer i vores økonomiske plan. Blandt andet sundhed og ældre. Så vi skal finde den rigtige balance, siger kulturordfører Mogens Jensen (S).
Socialdemokratiet vil standse besparelser på kulturområdet. Men først fra 2022. - Vi har andre prioriteringer i vores økonomiske plan. Blandt andet sundhed og ældre. Så vi skal finde den rigtige balance, siger kulturordfører Mogens Jensen (S).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

S vil lade kulturen slippe for nedskæringer fra 2022

Det er gået ud over kvaliteten, at museer og teatre har skullet spare i en årrække, mener Mogens Jensen (S).
08. november 2018 kl. 08:22

Annonce

Socialdemokratiet er klar til et opgør med nedskæringer på kulturområdet. Men først fra 2022. Det oplyser kulturordfører Mogens Jensen (S). Partiet vil ændre de årlige besparelser.

Fra 2022 skal kulturinstitutionerne kun spare en halv procent årligt mod to procent årligt i dag.

Og de penge, institutionerne sparer, skal blive inden for kulturens felt, hvor de skal bruges på nye initiativer, forklarer han.

Det har efter S-ordførerens mening haft store konsekvenser, at de enkelte kulturinstitutioner siden 2016 har skullet barbere deres budgetter med to procent årligt.

- Borgernes kulturtilbud er blevet kvalitativt forringet, siger Mogens Jensen.

- Museerne har måttet skære ned i åbningstiderne og nedlægge afdelinger og i det hele taget forringe kvaliteten. Det holder ikke på sigt.

Spørgsmål: Hvordan kan det være, at I vil lade omprioriteringsbidraget fortsætte indtil 2022, hvis I får regeringsmagten?

- Oven i, at vi fra 2022 vil nedsætte omprioriteringsbidraget, tilfører vi også kulturen 604 millioner kroner over de næste fire år. Det vil for en række institutioner afbøde virkningerne af omprioriteringsbidraget, siger Mogens Jensen.

De 604 millioner kroner er dog mindre, end landets museer, teatre og andre kulturinstitutioner kommer til at aflevere i omprioritering i de år, erkender Jensen.

- Men når vi ikke afskaffer det fuldt ud før 2022, så er det, fordi vi har andre prioriteringer i vores økonomiske plan. Blandt andet sundhed og ældre. Så vi skal finde den rigtige balance, siger han.

Folketinget skal torsdag debattere besparelserne på kulturområdet. Det sker efter ønske fra SF.

SF mener, at omprioriteringsbidraget skal afskaffes med øjeblikkelig virkning, fastslår kulturordfører Jacob Mark (SF) i et debatindlæg hos Altinget.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

AF: HELENE WIINGAARD

Til dig, der kørte min kat… 09. november 2018 kl. 15.57

Annonce