cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) åbner for, at hvis elever begynder at teste sig selv, kan flere elever vende tilbage i skole. (Arkivfoto)
Statsminister Mette Frederiksen (S) åbner for, at hvis elever begynder at teste sig selv, kan flere elever vende tilbage i skole. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Statsministeren er inspireret af Østrig, der har åbnet skoler ved blandt andet at lade elever teste sig selv.
04. marts 2021 kl. 21:42 Af Ritzau

Statsminister Mette Frederiksen (S) åbner for, at der kan lukkes flere elever tilbage i skolerne, hvis de blandt andet begynder at teste sig selv for corona.

Det gør hun i et opslag på Facebook torsdag aften.

Tidligere på dagen har hun været i Israel for at holde møde med statslederne fra Israel og Østrig. Mødets primære emne var produktion af coronavacciner.

- Jeg tager også hjem med inspiration fra Østrig, der har åbnet skolerne blandt andet ved, at børnene tester sig selv. Kan vi gøre det i Danmark - og dermed få flere børn tilbage - vil det virkelig være godt.

- Det taler vi videre om i den kommende tid, hvor jeg glæder mig til at fortsætte drøftelserne med Folketingets partier, skriver Mette Frederiksen i sit opslag.

Annonce

Den østrigske model med selvtest i skolen er noget, danske skoleelever misunder. Det siger Esther Vyff, formand for foreningen Danske Skoleelever til TV2.

- Langt, langt de fleste grundskolelever tager gerne fire test om ugen, hvis det er det, der skal til for at komme tilbage i skolen. De savner det, siger hun.

Mandag i denne uge indledte statsministeren forhandlinger med resten af Folketingets partier om næste del af genåbningen af landet.

De sidste partier står til at blive indkaldt til forhandlinger 12. marts. Det vil sige fredag i næste uge.

Den næste dato for mulig yderligere genåbning er 15. marts.

Annonce

Under den foreløbige genåbning har nogle folkeskoleelever og elever fra ungdoms- og voksenuddannelser kunnet vende tilbage, fordi smittetallene med coronavirus er lave i deres landsdel.

Undtagelsen gælder indtil videre på Bornholm og i Vestjylland og Nordjylland.

For elever på ungdoms- og voksenuddannelserne er der indført krav om test. Det er der ikke for elever i folkeskolen. Her opfordres eleverne blot til to test om ugen.

Det er kommunernes opgave at stille med testpersonale på skolerne.

0.-.4 klasser i hele landet kom tilbage i skole 8. februar, men de er ikke omfattet af opfordringen om at blive testet to gange om ugen. Den er nemlig kun gældende for børn over 12 år.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE