cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog i den første del af spørgetiden, hvor også skatteministeren, transportministeren, ministeren for udviklingssamarbejde, børne- og undervisningsministeren, beskæftigelsesministeren og miljøministeren deltog.
Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog i den første del af spørgetiden, hvor også skatteministeren, transportministeren, ministeren for udviklingssamarbejde, børne- og undervisningsministeren, beskæftigelsesministeren og miljøministeren deltog.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Skoleelever griller ministre om mere natur og organdonation

Ungdomsparlament mødte ministre på Christiansborg og fik mulighed for at stille spørgsmål i Folketingssalen.
27. januar 2020 kl. 14:49 Af Ritzau

Annonce

Hvordan vil regeringen sikre, at man undgår at producere, importere og eksportere flere kødprodukter, end der er behov for? Hvad vil ministeren gøre for at sikre mere biodiversitet i den danske natur?

Sådan lød nogle af de spørgsmål, som elever fra 8. og 9. klasse fra hele landet samt fra Færøerne og Grønland stillede ministrene i Folketingssalen på Ungdomsparlamentsdagen.

- Hvor er jeg glad for, at I er optagede af den dagsorden. Noget af det, som vi har diskuteret meget i Danmark, er, at vi står i en klimakrise, men vi står også i en naturkrise.

- I regeringen arbejder vi også for mere urørt skov, mere vild natur, men også mere sammenhængende natur, lød nogle af svarene fra miljøminister Lea Wermelin (S).

179 skoleelever fra landets 8. og 9. klasser har mandag skiftet klasseværelset ud med en dag i Folketinget på Christiansborg, og de har i løbet af formiddagen debatteret forskellige politiske emner.

I 12 forskellige udvalg har eleverne forberedt spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen (S) og seks andre ministre, som også var også til stede under spørgetiden i Folketingssalen.

Der blev spurgt ind til uddannelser til flygtninge, minimering af biltransport og automatisk registrering for alle til eventuel organdonation.

Til sidstnævnte kunne statsministeren blandt andet svare:

- Jeg synes, at det er vigtigt, at man aktivt tager stilling til organdonation. Men jeg kan hverken svare ja eller nej til, om der skal indføres automatisk registrering til organdonation.

Ifølge Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), er det positivt, at eleverne lærer at sætte sig ind i politik.

- Politik handler dybest set om, hvordan vi sammen gør verden til et bedre sted. Når vi skal løse de store samfundsudfordringer, er det vigtigt at have et sæt spilleregler, så alle synspunkter bliver hørt. Det er kernen i vores demokrati.

- De unge skal lære at sætte sig ind i politik og argumentere for deres sag. Og de skal kunne lytte, tænke og tage stilling til, hvad de selv synes, er rigtigt. I skolerne lægges der mange kræfter i at træne eleverne til at engagere sig i den demokratiske samtale, siger Henrik Dam Kristensen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce