cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldes i samråd af Socialdemokratiet på baggrund af Venstre-kampagne.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldes i samråd af Socialdemokratiet på baggrund af Venstre-kampagne.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Socialdemokratiet vil have Løkke til at forklare V-kampagne

Ifølge Venstre-kampagne har man været med til at tilføre 75 milliarder kroner ekstra til velfærd siden 2001.
12. september 2018 kl. 08:57

Annonce

Socialdemokratiet vil indkalde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd. Nærmere bestemt i Folketingets finansudvalg.

Ifølge finansordfører Benny Engelbrecht (S) skal Løkke forklare tallene bag Venstres storstilede kampagne. Den udkom i sidste uge.

Annoncerne, der blandt andet er bragt i de store dagblade, fortæller, hvordan Venstre har været med til at tilføre 75 milliarder kroner ekstra til velfærd hen over de seneste 17 år.

- Den eneste statsminister, der siden 2001 har minus på velfærdskontoen, er Løkke, siger Engelbrecht.

Han henviser til udregninger som tænketanken Kraka har foretaget for Berlingske, og som den liberale tænketank Cepos har set igennem.

I Løkkes regeringsperioder fra 2009 til 2011 og fra 2015 til 2017 har der været en samlet negativ vækst i det offentlige forbrug på 1,7 milliarder kroner, viser Krakas beregninger.

Det offentlige forbrug steg til gengæld under både Anders Fogh Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S). De to har også haft statsministerposten siden 2001.

- Når Venstre og landets statsminister mener, at man skal forklare danskerne, hvordan velfærden er rullet ud i årene siden 2001, synes vi, at det er rimeligt, at Løkke stiller sig til rådighed for at forklare, hvordan man er kommet frem til det regnestykke, siger Engelbrecht.

Ifølge Venstre er der tale om den største Venstre-kampagne siden valget i 2015. Det forventes, at man når ud til to millioner danskere, mens den varer. Foruden aviser ses kampagnen også i biografen, på sociale medier og på nyhedssider på nettet.

Annoncekampagnen under mottoet "Venstre - arbejder for fællesskabet" fejler ifølge partiet selv ingenting. Det siger politisk ordfører Britt Bager (V).

- Uanset om socialdemokraterne kan lide det elle ej, er sandheden nu engang den, at Lars Løkke Rasmussen har været indenrigs- og sundhedsminister, finansminister og ikke mindst statsminister i Danmark i hovedparten af de år siden 2001, hvor der er blevet investeret mest i velfærden og ikke mindst sundheds- og kræftområdet.

- Alene siden valget i 2015 er velfærden blevet løftet med knap seks milliarder kroner af den nuværende regering med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, og vi løfter velfærden endnu mere i år og til næste år, siger hun i en skriftlig kommentar.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce