cookie-og-privatlivspolitik
Fire af Dansk Folkepartis syv kandidater til det kommende byråd fotograferet i 2009. Erik Kjelgaard, Henning rasmussen, Anette Knoblauch og Torben Hansen.
Foto: Anders Knudsen

Politik

Splittelse blandt DF-kandidater

Uroplaget DF går kommunal valgkamp i møde.
06. september 2017 kl. 15:45 Af Jesper Bøgh

FAKTA
Om balladen i DF
Den interne splittelse i DF Lolland brød ud i lys lue på partiforeningens generalforsamling og opstillingsmøde tilbage i marts.
Her trak formand Flemming Knoblauch og næstformand Jørgen Boesgaard sig fra deres poster med henvisning til store samarbejdsproblemer med byrådsmedlemmerne Eric Steffensen, Henning Rasmussen og Erik Kjelgaard.
Flemming Knoblauch og Jørgen Boesgaard har blandt andet fortalt om manglende information til bestyrelsen om byrådsarbejdet, og Flemming Knoblauch har oplyst om mails, han har modtaget, hvor tonen har været meget ubehagelig.
Ved opstillingsmødet valgte 41 stemmeberettigede medlemmer Anette Knoblauch som partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, mens de tre nuværende byrådsmedlemmer, Eric Steffensen, Henning Rasmussen og Erik Kjelgaard, endte nederst på listen.
Det fik de tre til at bruge ord som kup, stemmemanipulation og urent trav om afstemningen.
De meldte efterfølgende ud, at de ville lave deres egen opstillingsliste, men blev hurtigt banket på plads af DF-toppen på Christiansborg. DF stiller kun med én liste på Lolland, og afstemningen på opstillingsmødet skal respekteres, lød meldingen.
Nødtvunget har Eric Steffensen, Henning Rasmussen og Erik Kjelgaard accepteret diktatet fra DF-toppen.
DF-toppen med partisekretær Jørgen Lindholm i spidsen har siden beordret alle DF-medlemmer på Lolland til at stoppe med interne beskyldninger i offentligheden.
Siden maj måned har der derfor været ro om DF-Lolland - i hvert fald i offentligheden.

Det er langt fra en samlet gruppe på syv byrådskandidater fra Dansk Folkeparti på Lolland, der går den kommende valgkamp i møde forud for kommunalvalget til november.

Efter partiforeningens generalforsamling og opstillingsmøde tilbage i marts blev det tydeligt for enhver, at der hersker dyb splittelse i partiforeningen.

Interne beskyldninger og uforsonlig retorik føg efterfølgende på kryds og på tværs.

Nu står valgkampen imidlertid for døren, og en rundringning til de syv byrådskandidater afslører, at den interne strid ikke er bilagt og altså fortsat raser lokalt.

De fire nederste på Dansk Folkepartis opstillingsliste, Kisse Bødker, Henning Rasmussen, Eric Steffensen og Erik Kjelgaard, fortæller, at de har svært ved at forestille sig, at alle syv kandidater går ud samlet i en fælles valgkampagne.

Annonce

Torben Hansen, nummer tre på listen, bekræfter, at splittelsen fortsat hersker, og han derfor er begyndt på sin egen kampagne.

Mikkel Søtbæk, nummer to på listen, er den eneste, der giver udtryk for håb om et fælles valgoplæg, mens spidskandidaten Anette Knoblauch ikke ønsker at kommentere den forestående valgkamp for Dansk Folkeparti på Lolland.


Læs kommentarene om uroen fra alle syv kandidater i onsdagens Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE