cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt søndag doorstep efter sit videomøde med repræsentanter fra dansk erhvervsliv på Marienborg under Covid-19-krisen.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt søndag doorstep efter sit videomøde med repræsentanter fra dansk erhvervsliv på Marienborg under Covid-19-krisen.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Statsministeren indkalder til pressemøde mandag

En uge efter, at statsminister Mette Frederiksen forlængede nedlukningen af Danmark, er der igen pressemøde.
30. marts 2020 kl. 13:01 Af Ritzau

Annonce

Statsministeriet indkalder til pressemøde mandag klokken 17.30 om Covid-19 - coronavirus - i Danmark. Det sker i Statsministeriet på Christiansborg.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

For en uge siden, mandag den 23. marts, holdt statsminister Mette Frederiksen (S) sidst pressemøde. Her forlængende hun den nedlukning af Danmark, der er lavet for at bremse spredningen af coronavirus.

Nedlukningen blev forlænget med to uger til 13. april. Det er uvist, hvad mandagens pressemøde vil handle om ud over situationen om coronavirus.

Inden pressemødet mødes Mette Frederiksen med lederne af Folketingets partier via videolink.

Tidligere har Mette Frederiksen brugt pressemøder til at lancere større tiltag, når det kommer til bekæmpelsen af spredningen af coronavirus.

Det har været eksempelvis lukningen af grænserne, forbud mod forsamlinger og tvangslukning af en lang række butikker.

Coronavirus har været altdominerende i dansk politik i flere uger. Siden smitten kom til Danmark har Christiansborg i hidtil uset grad indført en lang stribe hastelove om strafskærpelser, udvidelse af epidemiloven og store hjælpepakker til dansk erhvervsliv.

Samtidig har nedlukningen af store dele af samfundet udløst frygt for en større økonomisk krise, i takt med at manglende indtjening og frygt for fremtiden har fået virksomheder til at fyre.

De seneste to uger har 40.320 meldt sig ledige.

Mandag viser de seneste tal for smitten i Danmark, at 77 er døde med sygdommen, og 2555 er konstateret smittet med den. For sidstnævnte er der dog sandsynligvis et stort mørketal.

Samlet er seneste status, at 533 personer er indlagt på landets hospitaler med smitten. Heraf er 137 på intensiv og 119 på intensiv i respirator.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce