cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) tale om at løbe en "kalkuleret risiko", hvis regeringen og Folketinget enes om at lave en genåbning, der ligner den, som en ekspertgruppe med deltagelse af sundhedsmyndighederne har forslået.
Der bliver ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) tale om at løbe en "kalkuleret risiko", hvis regeringen og Folketinget enes om at lave en genåbning, der ligner den, som en ekspertgruppe med deltagelse af sundhedsmyndighederne har forslået.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Statsministeren kalder delvis genåbning en kalkuleret risiko

Med en delvis genåbning gennem foråret løber Danmark en kalkuleret risiko ifølge statsministeren.
23. februar 2021 kl. 13:59 Af Ritzau

Annonce

Der bliver ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) tale om at løbe en "kalkuleret risiko", hvis regeringen og Folketinget enes om at lave en genåbning, der ligner den, som en ekspertgruppe med deltagelse af sundhedsmyndighederne har foreslået.

Det skriver statsministeren i et opslag på Facebook.

Mandag aften blev en indstilling fra den såkaldte Indsatsgruppe, hvor sundhedsmyndigheder og eksterne eksperter deltager, offentliggjort.

Gruppen foreslår blandt andet at åbne nogle butikker på op til 5000 kvadratmeter - undtagen i storcentre - og udendørs kulturinstitutioner.

Samtidig foreslår den, at man i Vest- og Nordjylland kan gå endnu videre og åbne efterskole samt lukke elever på ungdomsuddannelser tilbage halvdelen af tiden.

Annonce

I statsministerens opslag på Facebook peger hun på de forventede konsekvenser af den genåbning. Antallet af indlagte med covid-19 forventes i beregningerne fra gruppen at stige til cirka 870 i midten af april.

- Vi løber altså en kalkuleret risiko. Som vi i øvrigt også gjorde det sidste år, da vi genåbnede efter den første nedlukning, skriver statsministeren.

- Og det understreger, at regeringen - selvfølgelig! - anerkender, at nedlukningen har store omkostninger.

Tidligere har statsministeren oplyst, at regeringen i håndteringen af corona har anlagt et forsigtighedsprincip.

Det blev præsenteret på et pressemøde i Statsministeriet 11. marts sidste år, og statsministeren har fremhævet det flere gange siden.

Annonce

Antallet af indlagte toppede sidste forår 1. april, hvor 535 var indlagt med covid-19, der er sygdommen, man kan få af corona.

Denne vinter toppede antallet af indlagte ved 964 4. januar. Dagen efter annoncerede statsministeren yderligere restriktioner efter, hvad hun beskrev som en "ny og foruroligende udvikling i pandemien".

Selvom indlæggelsestallene forventes at stige, mener Mette Frederiksen, at situationen nu er en anden.

- Blandt andet fordi flere er vaccinerede - både blandt de ældre og sårbare og blandt personalet i sundhedsvæsenet - og fordi sæsonen skifter, skriver statsministeren på Facebook.

- Helt afgørende er det derfor, at sundhedsmyndighederne vurderer, at det, der foreslås nu, er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Annonce

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE