cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) ses her ved pressemødet 11. marts i Statsministeriet, hvor hun annoncerede den omfattende nedlukning af det danske samfund. Fredag klokken 14 afholdes der igen pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet om covid-19-situationen i Danmark, hvor smittetallene den seneste tid er gået den forkerte vej. (Arkivfoto)
Statsminister Mette Frederiksen (S) ses her ved pressemødet 11. marts i Statsministeriet, hvor hun annoncerede den omfattende nedlukning af det danske samfund. Fredag klokken 14 afholdes der igen pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet om covid-19-situationen i Danmark, hvor smittetallene den seneste tid er gået den forkerte vej. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politik

Statsministeriet indkalder til corona-pressemøde

Fredag vil der blive afholdt pressemøde klokken 14 om coronasituationen i Danmark i Statsministeriet.
18. september 2020 kl. 09:02 Af Ritzau

Annonce

Statsministeriet har fredag indkaldt til et pressemøde om coronasituationen i Danmark. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Pressemødet bliver afholdt klokken 14. Det uddybes ikke i indkaldelsen, hvad pressemødet vil omhandle - ligesom det ikke fremgår, hvem der deltager på pressemødet.

Eftersom pressemødet foregår i Spejlsalen i Statsministeriet, er det sandsynligt, at statsminister Mette Frederiksen (S) vil være til stede.

Torsdag viste Statens Serum Instituts opgørelse det højeste antal coronasmittede i en daglig opdatering.

Både sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og fagpersoner fra sundhedsmyndighederne har ved nylige pressemøder beskrevet smittesituationen som i forværring med udbrud i flere kommuner.

I København og de nærliggende kommuner trådte der torsdag nye restriktioner i kraft, der blandt andet pålægger borgerne at bære mundbind i bestemte situationer, for eksempel på restauranter, caféer og barer.

Torsdag viste tallene fra Statens Serum Institut, at der de foregående to døgn var blevet registreret yderligere 823 personer, som var testet positive for coronavirus i Danmark.

Tallene blev ikke opdateret onsdag af tekniske årsager.

453 var testet positive i døgnet op til torsdag, mens tallet for det foregående døgn lå på 370.

De 453 nye smittede er det højeste antal nye tilfælde, der er registreret på et døgn i Danmark, siden coronavirus brød ud i Danmark.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

På Statens Serum Instituts oversigtskort vil man imidlertid bemærke, at der 3. april var 473 bekræftede tilfælde. Men dette tal er opgjort ud fra prøvedato - hvilket vil sige, den dato man fik taget prøven.

Det daglige coronatal, som opdateres hver dag klokken 14, er derimod baseret på det seneste døgns svar på prøver. Der kan gå op til 72 timer, før der foreligger et svar.

3. april var stigningen i de bekræftede tilfælde det seneste døgn på 332. Torsdag er altså det højeste antal nye registrerede tilfælde på et døgn siden 8. april.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Kigger man på antallet af indlagte, var der i foråret på et tidspunkt 535 indlagte, hvoraf 146 lå indlagt på en intensiv afdeling.

I torsdagens opdatering var der 60 indlagte, hvoraf 3 var indlagt på en intensiv afdeling.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce