cookie-og-privatlivspolitik
Formand for Statsrevisorerne Henrik Thorup må igen udtale en skarp kritik af, at Skattestyrelsen og Skatteministeriet for andet år i træk ikke kan aflægge et regnskab, der kan stoles på.
Formand for Statsrevisorerne Henrik Thorup må igen udtale en skarp kritik af, at Skattestyrelsen og Skatteministeriet for andet år i træk ikke kan aflægge et regnskab, der kan stoles på.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Politik

Statsrevisorer må igen rette skarp kritik mod Skat

For andet år i træk må Statsrevisorerne rette en skarp kritik af regnskaberne fra Skattestyrelsen.
16. august 2019 kl. 14:23

Annonce

Statsrevisorerne retter for andet år en skarp kritik af Skattestyrelsens regnskab, som Rigsrevisionen ikke kan bekræfte rigtigheden af.

Rigsrevisionen har "fundet så mange væsentlige fejl, usikkerheder og uafklarede differencer" i Skatteministeriets oplysninger, at det er usikkert, om "indtægtssiden i statsregnskabet er korrekt", skriver Statsrevisorerne.

Det finder Statsrevisorerne "særdeles kritisabelt".

- Vi må endnu engang desværre konstatere, at Rigsrevisoren endnu engang tager forbehold over for rigtigheden af regnskabet for skatter og afgifter, siger formand for Statsrevisorerne Henrik Thorup (DF).

Han fortæller, at der er forbedringer i Skattestyrelsen, og at der er taget skridt for at forbedre den inddrivelse af gæld, der har været særdeles mangelfuld i flere år grundet fejlslåede it-projekter.

- Der er så store forbedringer, at vi ikke er helt oppe på det samme niveau af kritik som sidste år. Men vi kritiserer skarpt. Det skal understreges, siger Henrik Thorup.

Han er samtidig skuffet over, at sidste års kritik, af at det altså ikke er muligt at aflægge et dokumenteret retvisende regnskab for statens skatter og afgifter, ikke har haft en større effekt.

- Vi kan ikke gøre mere. Vi har udtalt vores skarpeste kritik og har gjort alt, hvad vi kunne for at henlede Folketingets opmærksomhed på dette her. Men vi må konstatere, at det ikke har haft den store effekt.

- Det kan virke nytteløst, når der ikke er sket mere. Men vi har jo ikke nogen pistol eller nogen lov, vi kan ændre, siger Henrik Thorup.

I en pressemeddelelse skriver Statsrevisorerne, at man siden 2005 har afgivet 22 beretninger om Skatteministeriet og Skat og siden 2009 har rettet opmærksomhed på problemerne over for skiftende regeringer.

- Kritikken er om muligt endnu skarpere end sidste år, for vi peger på, at Selv om der er flertal i Folketinget for, at dette her skal løses, så er der ikke sket de fremskridt, det burde, siger statsrevisor Frank Aaen (EL) og fortsætter:

- Jeg håber, at den nye Skatteminister lytter til os fra Enhedslisten og ansætter nogle flere. For hver ansat tjener sig selv hjem mange gang. Det kan ikke nytte noget, at vi venter på it-systemer år efter år. Vi må i gang.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce