cookie-og-privatlivspolitik
Grænsekontrollen er en god forretning for Danmark, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). (Arkivfoto).
Grænsekontrollen er en god forretning for Danmark, mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). (Arkivfoto).
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Politik

Støjberg står fast: Milliard til grænsekontrol er godt givet ud

Udlændinge- og integrationsminister afviser at have puttet med prisen for tre års grænsekontrol.
24. maj 2019 kl. 08:17

Annonce

Det overrasker ikke udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at omkostningerne til grænsekontrollen ifølge DR-programmet Detektor beløber sig til mindst en milliard kroner over tre år.

- Det kommer ikke bag på mig, og jeg vil sige, at det er hver en krone værd, siger Inger Støjberg til Ritzau.

- I den periode er der over 7000 mennesker, der er blevet afvist og ikke har fået lov til at rejse ind. Der er konfiskeret over 800 våben, og der er fanget en terrorist, der for nylig er dømt for planer, han havde om at udøve terrorisme i Københavnsområdet, siger hun.

Rigspolitiet har tidligere oplyst, at politiet har brugt 275 millioner kroner på grænsekontrollen fra 4. januar 2016 til og med 31. december 2018.

Men det tal omfatter hverken lønudgifter til betjente ved grænsen eller udgifter til Hjemmeværnet og Forsvaret, der har overtaget store dele af grænsebevogtningen.

Eksempelvis har Hjemmeværnet ifølge DR brugt mere end 160 millioner kroner på grænsekontrollen, ligesom Forsvaret har brugt mindst 37 millioner kroner.

Inger Støjberg mener dog ikke, at regeringen har søgt at skjule de reelle omkostninger.

- Vi har på ingen måde puttet med prisen. Faktisk tværtimod. Jeg mener, der har været åbenhed hele vejen igennem, siger udlændinge- og integrationsministeren.

Hun mener, at udgifterne til grænsekontrollen er en god forretning for Danmark.

- I 2019 sparer vi fire milliarder kroner på udlændingeområdet, og det er blandt andet på grund af grænsekontrollen, fordi færre kommer hertil, siger Inger Støjberg.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, siger ligesom Inger Støjberg, at grænsekontrollen ikke har kostet en krone for meget.

- De tal, der kommer frem, skræmmer mig overhovedet ikke. Det kommer an på, hvordan man regner på tingene ud, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Hvis de soldater og hjemmeværnsfolk, som står ved grænsen, ikke skulle stå ved grænsen, så er det jo ikke sådan, at vi ville spare dem væk, så ville de bare gøre noget andet for dem, siger han.

Grænsekontrollen blev indført 4. januar 2016 og er siden blevet forlænget adskillige gange.

Den seneste forlængelse gælder frem til 12. november 2019.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

AF: JOHN WENNERWALD

Hanelefanten lusker væk 01. september 2019 kl. 20.13

Annonce