cookie-og-privatlivspolitik
De store forhandlinger om et kommende, 4-årigt politiforlig er udskudt med et år. Det oplyser justitsministeriet.
De store forhandlinger om et kommende, 4-årigt politiforlig er udskudt med et år. Det oplyser justitsministeriet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Store kvaler udskyder politiforlig med et år

Der er så store udfordringer for politi og kriminalforsorg, at justitsministeren udskyder tunge forhandlinger.
20. september 2019 kl. 11:06 Af Ritzau

Annonce

Justitsminister Nick Hækkerup (S) udskyder forhandlingerne om et nyt fireårigt politiforlig med et år grundet store udfordringer. Det oplyser Justitsministeriet.

Der skulle have været forhandlet nyt politiforlig i efteråret for at komme frem til en fireårig politisk aftale, der skulle løbe fra 2020. Men det er nu udskudt, så forhandlingerne skal ske i efteråret 2020 og aftalen løbe fra 2021.

- Vi har et politi og en anklagemyndighed, som er meget pressede, og som mangler ressourcer og har masser af overarbejde. Hvis vi skal have løst de problemer, er vi nødt til at tænke os godt om, siger justitsminister Nick Hækkerup til DR i et interview.

- Det handler både om, at de skal have flere ressourcer, men også om at se om der er nogle ting, vi kan gøre bedre, så politifolkene kommer tættere på borgerne.

Ministeren har tidligere sagt, at man vil lave en aftale kortsigtet for 2020, der giver 150 flere betjente. Samtidig skal der afsættes 130 millioner kroner til, at betjente kan få udbetalt overarbejde i stedet for at holde fri.

Det skal være med til at fjerne en del af store overarbejdspukkel politiet har, udløst af blandt andet valgkamp og nye opgaver.

- Hvis en halv million overarbejdstimer skulle afspadseres, svarer det i runde tal til, at samtlige betjente i Fyns Politi skulle sendes hjem i et halvt år. Det er uholdbart, sagde ministeren torsdag til BT.

Nick Hækkerup har tidligere sagt, at det er regeringens aspiration at bruge 1,2 milliarder kroner ekstra på politiet i 2020 fra finansloven.

Ifølge Claus Oxfeldt, der er formand for betjentene i Politiforbundet, er dansk politi "i krise".

- Vi skal lave en langsigtet plan, der rækker ti år frem, og i løbet af den periode skal politistyrken gerne udvides med 3.000 mand.

- Det her viser, at man tager det seriøst, og at man ikke træffer hurtige, nemme beslutninger, for det skal bare være i orden på den lange bane, siger han til DR.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce