cookie-og-privatlivspolitik
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fremskynder Udlændingestyrelsens sagsbehandling i sager om flere hundrede personer fra Damaskus-provinsen i Syrien. (Arkivfoto)
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fremskynder Udlændingestyrelsens sagsbehandling i sager om flere hundrede personer fra Damaskus-provinsen i Syrien. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Politik

Tesfaye vil have hurtig vurdering af mulig hjemsendelse af syrere

Udlændinge- og integrationsministeren vil have afgjort, om syrere fra Damaskus-provinsen skal forlade Danmark.
28. juni 2020 kl. 21:00 Af Ritzau

Annonce

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har besluttet, at Udlændingestyrelsen skal fremskynde sagsbehandlingen af sager om opholdstilladelser til flere hundrede personer fra Damaskus-provinsen i Syrien.

Det sker, efter at Flygtningenævnet i maj og juni har truffet de første fem afgørelser om, at syrere fra Damaskus skal forlade Danmark, fordi de ikke længere har behov for beskyttelse.

Mattias Tesfaye siger søndag:

- Sidste år var der knap 100.000 flygtninge, der vendte hjem til Syrien fra nærområderne. Jeg synes, at det er rimeligt, at de landsmænd, der opholder sig her i Europa, også vender hjem, hvis ikke de har brug for beskyttelse.

- Flygtningenævnet har de seneste uger truffet afgørelse i fem sager, hvor de siger, at folk fra Damaskus-provisen ikke har brug for beskyttelse.

- Så synes jeg, at det er helt naturligt, at vi finder bunken med Damaskus-sager frem og vurderer dem.

Det er usikkert, hvor mange syreres sager der skal genvurderes af Udlændingestyrelsen. I pressemeddelelsen vurderes det "med væsentlig usikkerhed", at der kan være tale om cirka 900 sager.

Det er forventningen, at størstedelen af sagerne kan blive afgjort i år, fremgår det af pressemeddelelsen.

Selv om nogle måtte miste deres opholdstilladelse, vil de dog ikke blive tvangshjemsendt. Det skyldes, at den danske regering ikke samarbejder med det syriske regime med præsident Bashar al-Assad i spidsen.

I december sidste år stadfæstede Flygtningenævnet en afgørelse fra Udlændingestyrelsen om forholdene i Damaskus-provinsen.

Flygtningenævnet slog fast, at forholdene i provinsen ikke længere var så alvorlige, at der var grundlag for at meddele eller forlænge midlertidige opholdstilladelser efter en paragraf i udlændingeloven om midlertidig beskyttelsesstatus.

I henhold til paragraffen bliver der givet opholdstilladelse med henblik på midlertidigt ophold, "hvis udlændingen ved en tilbagevenden til sit hjemland risikerer dødsstraf eller at blive underkastet tortur eller umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce