cookie-og-privatlivspolitik
DF-formand Kristian Thulesen Dahl holdt lørdag sin partiledertale ved Folkemødet på Bornholm. Og han kom naturligvis ind på DF's dårlige valg.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl holdt lørdag sin partiledertale ved Folkemødet på Bornholm. Og han kom naturligvis ind på DF's dårlige valg.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Thulesen Dahl advarer Mette F. mod De Radikales krav

Pas på udlændingepolitikken, siger DF-formand til Mette Frederiksen, der forsøger at blive statsminister.
15. juni 2019 kl. 13:32

Annonce

Valget endte med en ordentlig vælgerlussing til Dansk Folkeparti. Men de seneste år har vist, at DF har fået sin politik igennem.

Det siger DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, lørdag i sin partiledertale ved Folkemødet på Bornholm.

Talen på hovedscenen i Allinge kommer kort tid efter nedturene ved valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget.

Alene ved folketingsvalget mistede DF 21 mandater og gik fra 37 til 16 medlemmer af Folketinget.

- Dansk Folkeparti fik et elendigt valg. Det tager vi på os. Men til de af vores modstandere, der lige nu godter sig, vil jeg sige: Glæd Jer ikke for tidligt.

- Vi er sprællevende. Og vi er klar til den politiske kamp. Kom bare an, siger Thulesen Dahl.

Han sender en hilsen til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som i øjeblikket arbejder på at få støtte i rød blok til en ren S-regering.

DF-formanden advarer om at lytte for meget til især De Radikale. Der skal værnes om den udlændingepolitik, som blå blok og Socialdemokratiet har formet de seneste år, mener han.

- Vi har jo et udsagn, der hedder: Har man sagt A - må man også sige B. Men lige præcis efter valget er det måske på sin plads at advare imod netop det.

- A er jo partibogstavet for Socialdemokratiet. B for De Radikale. Så her er en opfordring til Mette Frederiksen, som jeg håber trænger ind bag de lukkede døre på Christiansborg.

- Drop udsagnet i denne omgang. Har man sagt A - behøver man ikke også sige B. For hvis du dropper det her, så har vi nok mistet mandater ved valget. Men så har vi ikke nødvendigvis tabt politisk.

- Omvendt: Hvis du lader udsagnet råde. Så må vi erkende, at vi både har tabt mandater - og tabt politisk. Men så kan jeg til gengæld love dig, at så tager vi mandaterne hjem igen, siger han.

Thulesen Dahl mener, at DF har rykket andre partier de seneste år.

- Venstre gik i 2015 til valg på nulvækst i den offentlige sektor. Denne gang gav de et velfærdsløfte på 69 milliarder kroner frem til 2025.

- I 2015 gik Venstre til valg på nul grænsekontrol. Denne gang stod Lars Løkke Rasmussen (fungerende statsminister, red.) ved Kruså sammen med Inger Støjberg (udlændingeminister, red.) for at love, at grænsekontrollen fortsætter.

- Socialdemokratiet gik i 2015 sammen med De Radikale til valg på en slap udlændingepolitik. Denne gang gav de et løfte om at videreføre vores udlændingepolitik - uanset de er omringet af partier, der vil det stik modsatte, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce