cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Tidligere ministers sms'er er genskabt i minksag

Mogens Jensen var som minister central i aflivningen af millioner af mink, og dele af hans sms'er er genskabt.
25. november 2021 kl. 16:33 Af Ritzau

Tidligere fødevareminister Mogens Jensens (S) sms'er er blevet genskabt og skal nu kigges igennem for, om de har en relevans til minksagen, hvor millioner af mink blev aflivet uden lovgrundlag.

Det fortæller han til Ekstra Bladet. Han er helt central for sagen fra 2020 og endte med at trække sig som minister på grund af sin rolle.

- Jeg ved, at mine sms'er er taget ned via icloud, og der forestår nu en proces med gennemgang af dem, skriver Mogens Jensen til avisen.

Medmindre man slår funktionen fra, så lagrer Apple beskederne på internettet, og derfor har det været muligt at genskabe nogle af beskederne.

Han fik nulstillet sin telefon, da han trak sig, fordi det kom frem, at der endnu ikke var lovgrundlag til at aflive de mange mink.

Annonce

Ekstra Bladet har forgæves stillet den tidligere S-minister en række spørgsmål. For eksempel om der er sms'er med statsminister Mette Frederiksen (S).

- Det er hvad jeg kan sige for nu, og i forhold til videre proces henviser jeg til kommissionen, oplyser Mogens Jensen.

Den tidligere minister har afgivet forklaring i Minkkommissionen, der er nedsat for at granske sagen fra 2020, hvor millioner af mink blev aflivet på grund af en frygt for, at coronavirus skulle mutere og svække vacciner.

Under afhøringen blev der ikke spurgt til sms'er fra hans telefon. Kommissionen har mulighed for at genindkalde ham.

Da Mette Frederiksens sms'er ikke kan genskabes af politiets it-kyndige, er det fortsat uvist, om der er sms'er mellem statsministeren og den centrale minister i minksagen.

Annonce

Minkkommissionen oplyser, at han enten kan indlevere telefonen, eller at han kan gennemgå sine beskeder med sin bisidder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE