cookie-og-privatlivspolitik
- Det siger mig, at man nok har trådt over en øm tå. Det er ikke første gang, at man fra tyrkisk side hører kritik af den måde, det er håndteret på, siger den danske ambassadør i Tyrkiet, Danny Annan, som tirsdag var til samtale i Tyrkiets udenrigsministerium.
- Det siger mig, at man nok har trådt over en øm tå. Det er ikke første gang, at man fra tyrkisk side hører kritik af den måde, det er håndteret på, siger den danske ambassadør i Tyrkiet, Danny Annan, som tirsdag var til samtale i Tyrkiets udenrigsministerium.
Foto: Adem Altan/Ritzau Scanpix

Politik

Tyrkiet afviser bøn fra dansk ambassadør som uforskammet

Tyrkiet mener, at en fælles erklæring, som fik støtte fra dansk ambassadør, var uforskammet og uacceptabel.
19. oktober 2021 kl. 12:17 Af Ritzau

Ti landes ambassadører, og blandt dem den danske, var tirsdag indkaldt til samtale i Tyrkiets udenrigsministerium, efter at de havde opfordret til, at den fængslede forretningsmand og aktivist Osman Kavala løslades.

Det skete under omfattende dækning fra tyrkiske medier. 10-15 kamerahold var mødt op for at filme, at den danske ambassadør, Danny Annan, og de øvrige ambassadører ankom til ministeriet.

- Det siger mig, at man nok har trådt over en øm tå. Det er ikke første gang, at man fra tyrkisk side hører kritik af den måde, det er håndteret på, siger Danny Annan.

Tyrkiet har tirsdag udsendt en skriftlig erklæring i forlængelse af mødet med ambassadørerne i Ankara.

- Ambassadørerne fra disse lande fik at vide, at denne uforskammede erklæring på sociale medier, knyttet til en aktuelt kørende retsproces, er uacceptabel.

Annonce

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har direkte sagt til Tyrkiet, at Kavala skal løslades. Der er jævnligt udtalelser fra amerikansk side, og den europæiske menneskerettighedskommissær har været meget klar.

Kommissæren har kaldt den fortsatte fængsling af Kavala for "direkte foragt for menneskerettighederne".

- Det kommer ikke som en overraskelse for Tyrkiet, at der er politisk opmærksomhed på denne sag i en lang række lande, siger Danny Annan.

Udover Danmark deltog Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Frankrig, Holland, USA, Canada og New Zealand i den fælles erklæring mandag.

Erklæringen kan læses i et link på Twitter, hvor Danny Annan skriver:

Annonce

- I dag har Osman Kavala været fængslet i fire år. Hans sag kaster skygger over demokratiet og retsstatens principper i Tyrkiet.

Kavala blev fængslet for fire år siden for sin påståede rolle i forbindelse med regeringsfjendtlige protester i Gezi Park i Istanbul i 2013. Han afviser anklagerne.

I februar 2020 frikendte en tyrkisk domstol Kavala og otte andre i forbindelse med de regeringsfjendtlige protester i 2013.

Friheden varede dog ikke længe. Kort tid efter sin løsladelse blev han hentet af politiet igen, da anklageren havde udstedt en ny arrestordre på ham. Denne gang på anklager om indblanding i et kupforsøg i Tyrkiet i 2016.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE