cookie-og-privatlivspolitik
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil have mere fokus på unges trivsel.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil have mere fokus på unges trivsel.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Uddannelser får 25 millioner til at bekæmpe elevers stress

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil sende 25 millioner kroner til uddannelser til at forbedre trivsel.
14. december 2019 kl. 11:10 Af Ritzau

Annonce

For at få flere studerende til at trives bedre på landets uddannelser vil regeringen sende 25 millioner kroner til uddannelserne. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene skal gøre det muligt for uddannelserne at gennemføre pilotprojekter, der skal vise, hvordan man gør livet lettere for de studerende.

- Alt for mange studerende har alvorlige problemer med stress i hverdagen. Og når det er hver femte studerende, der oplever alvorlige stress-symptomer, er det ikke den enkeltes problem. Det er vores fælles problem.

- Nu giver vi de videregående uddannelser midler til at afprøve ting, som kan være med til at styrke de studerendes trivsel, skriver uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

De 25 millioner fordeles sådan, at alle uddannelsesinstitutioner får 300.000 kroner og de resterende penge bliver fordel alt efter antallet af elever.

Pengene skal både gå til at lave pilotprojekter og opsamle den viden, de skaber.

- Det er institutionerne, der definerer projekterne, som eksempelvis kan handle om, hvordan undervisere bedre kan støtte op om de studerende, understøtte fællesskaber og skabe bedre introforløb, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Den viden, der bliver indsamlet, skal bearbejdes af "Kontoret for Unges Trivsel" i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er et nyoprettet kontor, der skal arbejde med unges trivsel.

- Øvelsen går kort sagt ud på at få viden gennem handling, så vi bliver klogere på, hvordan studerende kan trives bedre, skriver uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i meddelelsen.

Ifølge ministeriet oplever knap hver femte på videregående uddannelser altid eller ofte symptomer på stress. Og hver tiende føler sig altid eller ofte ensomme.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce