cookie-og-privatlivspolitik
Statsminister Mette Frederiksen (S) var tirsdag i samråd om retningslinjer for sms-sletning sammen med justitsminister Nick Hækkerup (S). De blå partier stod tilbage med flere spørgsmål efter samrådet.
Statsminister Mette Frederiksen (S) var tirsdag i samråd om retningslinjer for sms-sletning sammen med justitsminister Nick Hækkerup (S). De blå partier stod tilbage med flere spørgsmål efter samrådet.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Uvist om statsministeren har afleveret central telefon

Oppositionen kritiserer uklarhed om, hvor mange telefoner statsminister Mette Frederiksen har haft og hvornår.
07. december 2021 kl. 12:48 Af Ritzau

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan ikke garantere, at den telefon, som hun brugte i oktober og november sidste år, er blandt de telefoner, som Statsministeriet har udleveret til politiets teknikere.

- Som jeg forstår det på Statsministeriet, så fører man ikke et skriftligt overblik over, hvilke telefoner hvem har haft på hvilke tidspunkter, siger hun på et samråd i Folketingets Retsudvalg.

Politiet har fået 11 telefoner og syv iPads udleveret fra Statsministeriet. Det er sket i et forsøg på at genskabe slettede sms'er fra fire topfolk i Statsministeriet. Det er blandt andet Mette Frederiksen selv.

Tirsdag eftermiddag tilføjer Mette Frederiksen, at hun vil tro, at uklarheden giver anledning til at stramme op på området i Statsministeriet.

Politiet har forsøgt at genskabe slettede sms'er fra topfolkene i Statsministeriet.

Annonce

Det møder kritik fra de blå partier, at man ikke ved, hvilken telefon Mette Frederiksen har haft.

- Jeg kan godt forstå, at man ikke kan genskabe nogen sms'er, hvis den relevante mobil ikke engang er blevet afleveret, siger Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, efter samrådet.

Flere af partierne spurgte på samrådet til, hvor mange telefoner Mette Frederiksen har haft.

- Statsministeriet påstår, at man overhovedet ikke ved, hvor mange telefoner der er udleveret og hvornår, siger Alex Vanopslagh, som er politisk leder i Liberal Alliance efter samrådet.

- Det er på trods af, at Morten Messerschmidt (næstformand i Dansk Folkeparti, red.) kan sende en mail til it-afdelingen og på få minutter få at vide, hvor mange telefoner han har fået udleveret og hvornår. Det er utroværdigt, at Statsministeriet ikke kan gøre det samme, siger Vanopslagh.

Annonce

DF's Morten Messerschmidt fortæller på tirsdagens samråd, at han har sendt en mail til Folketingets it-afdeling under samrådet. Han siger, at han fik svar, inden samrådet var ovre.

Han kalder det også selv påfaldende, da han møder pressen efter samrådet.

- Der gik under et kvarter, før jeg fik et svar. Nu har statsministeren ikke leveret et svar på mere end et år, siger han.

Uklarhederne vækker også undren hos De Konservative. Det siger finansordfører Rasmus Jarlov efter samrådet.

- Statsministeren påstår, at hun ikke ved, hvor mange telefoner hun har haft de seneste to år, på trods af at det må have fyldt rimelig meget for hende i de seneste måneder, siger han.

Annonce

Mette Frederiksen ved ikke selv, hvor mange telefoner hun har haft som statsminister og hvornår. Det siger hun på tirsdagens samråd.

Men hun har fuld tiltro til, at Statsministeriet har afleveret alle de relevante enheder, som de har kunnet identificere til brug i Minkkommissionens arbejde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE