Annonce
Politik

V: Minister udskyder målsætning om godt internet i provinsen

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har torsdag været i samråd om bredbåndsforbindelse i yderområderne. Det sker efter, regeringen vil sløjfe bredbåndspuljen i dette års finanslovsudspil. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Dan Jørgensen (S) har på et samråd fortalt om, hvordan han vil sikre bedre bredbåndsdækning i hele Danmark.

Bedre internetadgang i Danmarks yderområder. Det er målet med den såkaldte bredbåndspulje på 100 millioner kroner, som regeringen vil afskaffe som del af dette års finanslovsudspil.

Samtidig lægger regeringen nu op til at udskyde ambitionen om ordentlig internet i hele landet. Detmener Venstre. Udmeldingen kommer, efter et samråd med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) torsdag.

Efter samrådet siger Venstres telekommunikationsordfører, Christoffer Aagard Melson (V):

- Ministeren udskød reelt vores fælles målsætning om, hvornår alle danskere skal have en ordentlig internetforbindelse.

- Vi har jo haft teleforliget fra 2018, hvor vi havde sagt, at alle skulle have en ordentlig forbindelse i 2020. I dag gik han så over til, at ambitionen nu måske er engang i midten af 2020'erne, siger Christoffer Aagard Melson.

Det var Aagaard Melson, som havde indkaldt til samrådet om bedre internetadgang i Danmarks yderområder sammen med Peter Juel-Jensen (V), der er landdistrikts- og ø-ordfører.

Under samrådet sagde Dan Jørgensen (S), at det lokale netværk i de kommende år styrkes markant med opgraderingen til 5G-netværket.

TDC åbnede som det første teleselskab i Danmark for netværket i starten af september. Det er meningen, at det skal have langt højere hastighed og hurtigere svartider end 4G-netværket.

TDC forventer, at op mod 80 procent af landet vil være dækket inden udgangen af september - og mere end 90 procent vil have adgang ved udgangen af året.

Dog mener Christoffer Aagard Melson (V), at 5G-netværket ikke rækker ret langt i forhold til udfordringen i landdistrikterne.

- De 80 procent, TDC taler om, er jo dem, der bor i byer. Så dem, der bor ude i landdistrikterne, kan se langt efter, at 5G kommer til at hjælpe dem, siger han.

Samtidig sagde ministeren, at det i høj grad skal være selskaberne på telemarkedet, som skal sikre god bredbåndsdækning i Danmark.

Men bredbåndspuljen er stadigvæk afgørende. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Vi må mare erkende, at der er nogle steder i landet, hvor bredbånd- eller fiber- og energiselskaberne ikke kommer ud med det lynhurtige bredbånd.

- Der er simpelthen et markedssvigt, hvor man ikke kan se en forretningsmodel i det. Uanset, at det er altafgørende både for de erhvervsvirksomheder, der er, og de folk, der skal bosætte sig i området, siger han.

Damsgaard håber, at de partier, som formodes at skulle indgå i finansloven sammen med regeringen, vil kræve, at puljen bliver bevaret.

Karina Lorentzen, der er ordfører for landdistrikterne for regeringens støtteparti SF, er i hvert fald skuffet over, at regeringen fortsat vil skrotte bredbåndspuljen.

- Adgang til ordentlig internet er kritisk i den moderne verden. Og det går ikke, at man lader visse dele af Danmark i stikken på det her område.

- Her synes jeg, at regeringen svigter de mennesker, der bor og driver virksomhed på landet, siger hun i en skriftlig kommentar.

Christoffer Aagaard Melson (V) siger, at minister Dan Jørgensen (S) har udskiftet sin ambition om, at alle danskere skulle have en ordentlig internetforbindelse i 2020 til, at ambitionen nu i stedet ligger i midten af årtiet. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
  • Åbent samråd om sikring af bedre bredbåndsdækning i alle dele af landet
    Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har torsdag været i samråd om bredbåndsforbindelse i yderområderne. Det sker efter, regeringen vil sløjfe bredbåndspuljen i dette års finanslovsudspil. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
  • Christoffer Aagaard Melson (V) siger, at minister Dan Jørgensen (S) har udskiftet sin ambition om, at alle danskere skulle have en ordentlig internetforbindelse i 2020 til, at ambitionen nu i stedet ligger i midten af årtiet. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken