cookie-og-privatlivspolitik
Skatteordfører Louise Schack Elholm (V) er uenig med Claus Hjort Frederiksen, når han siger, at det delte formandskab i Venstre mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen ikke længere eksisterer. (Arkivfoto)
Skatteordfører Louise Schack Elholm (V) er uenig med Claus Hjort Frederiksen, når han siger, at det delte formandskab i Venstre mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen ikke længere eksisterer. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

V-ordfører kritiserer Hjort: Det står for hans egen regning

Medlemmer af V-folketingsgruppen kritiserer Claus Hjorts melding om, at det delte V-formandskab er afsluttet.
12. august 2019 kl. 10:05

Annonce

Det er ikke alle steder i Venstre, at der er opbakning til partinestor Claus Hjort Frederiksens Facebook-opslag, hvor han proklamerer, at "det delte formandskabs tid er forbi".

Skatteordfører og tidligere gruppenæstformand Louise Schack Elholm er uenig med den tidligere finans- og forsvarsminister.

- Det må stå for hans (Claus Hjort Frederiksen, red.) egen regning endnu en gang.

- Det var ikke den konklusion, der var på vores sommergruppemøde, siger hun til Ritzau.

Allerede fredag på Venstres sommergruppemøde var hun kritisk over for Claus Hjort Frederiksen, der kom med et skarpt angreb mod næstformand Kristian Jensen.

Claus Hjort Frederiksen sagde, at Kristian Jensen skulle trække sig som næstformand, fordi han i et interview med Berlingske var kommet med kommentarer, der var i strid med Lars Løkkes Rasmussens idéer om et SV-samarbejde.

Formanden gjorde det dagen før folketingsvalget 5. juni til sin førsteprioritet, at Venstre skulle gå efter at komme i regering med Socialdemokratiet.

Det skal Venstre ikke gøre igen, mente Kristian Jensen. Næstformanden ville have sit parti til at samarbejde med partierne fra den traditionelle blå blok, men han blev banket grundigt på plads på sommergruppemødet og måtte beklage.

Samtidig blev det dog slået fast, at aftalen om det delte formandskab, som Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen indgik i 2014, står ved magt.

Louise Schack Elholm er ikke imponeret over, at Claus Hjort Frederiksen med sin udmelding søndag på Facebook igen stikker til de interne uenigheder i Venstre.

- Jeg synes ikke, det er befordrende, at vi bliver ved med at diskutere tingene i medierne, så jeg tænker, at det må være nok, siger hun.

Flere andre medlemmer af Venstres folketingsgruppe er på linje med Louise Schack Elholm.

- Jeg må sige, at da det kom ud i går aftes, tænkte jeg "stop nu, Claus", siger socialordfører Anni Matthiesen til Politiken.

- Det er jo totalt modstridende i forhold til det, vores formand og vores næstformand har bekræftet direkte på pressemødet.

I samme medie giver Venstre-veteranen Bertel Haarder følgende kommentar:

- Jeg kan gentage, hvad flere også refererede mig for i fredags, nemlig at Hjort ikke taler på gruppens vegne, siger han.

Tidligere Venstre-minister Henrik Høegh kritiserer Claus Hjort Frederiksens ageren.

- Når man lægger det op på Facebook, gør man det for at blive hørt og set. Det er ikke at være sin opgave voksen.

- Der kommer et landsmøde, der tager stilling til det. Det synes jeg, man skal respektere og så lade det ligge, siger han til Lolland-Falsters Folketidende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce