cookie-og-privatlivspolitik
Venstre afholder extraordinært landsmøde for at vælge ny formand og næstformand i Herning Kongrescenter. Claus Richter på talerstolen.
Venstre afholder extraordinært landsmøde for at vælge ny formand og næstformand i Herning Kongrescenter. Claus Richter på talerstolen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politik

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Venstre har ikke oplevet et opgør så hårdt, som det mellem Lars Løkke og Kristian Jensen, siger Claus Richter.
21. september 2019 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

Venstre er selv ansvarlig for den tumultariske periode, som partiet har været igennem efter sommerferien.

Det siger partiets partisekretær Claus Richter, da han lørdag formiddag byder velkommen på Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning, hvor der skal vælges en ny formand og næstformand.

- Der er ikke andre steder at skubbe ansvaret hen. Der er sagt og skrevet ord, der måske bare skulle have været tænkt. Men alt det er der ikke noget at gøre ved nu, siger han.

I slutningen af august forlod både forhenværende formand Lars Løkke Rasmussen og afgående næstformand Kristian Jensen deres poster på et dramatisk hovedbestyrelsesmøde.

- Aldrig før har vi i vores parti oplevet en formand og næstformand i et så konfronterende og brutalt opgør. Og aldrig før har vi oplevet at baglandet har reageret så skarpt, siger Claus Richter i sin tale.

- Ingen, heller ikke danskerne uden for vores parti, er ladt i tvivl om, at det har været ubarmhjertigt hårdt. Enden på det blev som bekendt, at både Lars og Kristian har valgt at træde tilbage.

Han takkede både Lars Løkke Rasmussen, som ikke er til stede ved landsmødet, og Kristian Jensen. Sidstnævnte er til stede i rollen som fungerende partiformand.

De Venstre-medlemmer, som er tilstede i Herning, klappede kort og taktfast af Løkke og Jensen, mens partiet venter med den officielle tak til det ordinære landsmøde i november.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce