cookie-og-privatlivspolitik
Havde boligområdet Gadehavegård i Høje Taastrup ligget få kilometer længere mod vest, havde det hørt under Region Sjælland. Der er den gennemsnitlige indkomst lavere, og området ville ikke tælle som en ghetto i den region. I Region Hovedstaden trækker særligt velhavere i Nordsjælland gennemsnittet op. (Arkivfoto).
Havde boligområdet Gadehavegård i Høje Taastrup ligget få kilometer længere mod vest, havde det hørt under Region Sjælland. Der er den gennemsnitlige indkomst lavere, og området ville ikke tælle som en ghetto i den region. I Region Hovedstaden trækker særligt velhavere i Nordsjælland gennemsnittet op. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Velhavere i Nordsjælland skaber ghettoer ved hovedstaden

Fem steder i Region Hovedstaden betegnes ghettoer, blandt andet fordi gennemsnitsindkomst i regionen er høj.
13. oktober 2019 kl. 17:41 Af Ritzau

Annonce

5 ud af 11 ghettoer i Region Hovedstaden er på ghettolisten, fordi boligområdernes indkomster sammenlignes med den gennemsnitlige indkomst i regionen.

I Region Hovedstaden bliver den gennemsnitlige indkomst trukket op af velhavende borgere i Nordsjælland. Sammenlignes indkomsterne i stedet med gennemsnittet i Region Sjælland, ville fem af områderne blive strøget fra ghettolisten.

Det skriver Berlingske på baggrund af beregninger fra mediet NB Nyt, som skriver om den offentlige sektor.

For at betegnes som en ghetto skal der være tale om et alment boligområde med mindst 1000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er mindst 50 procent.

Desuden skal mindst to ud af fire krav være opfyldt.

Det er krav til uddannelsesniveauet, hvor mange er tidligere dømt, hvor mange er i arbejde og gennemsnitsindkomsten.

Hvad angår den gennemsnitlige indkomst, skal den være under 55 procent af gennemsnittet for regionen, for at opfylde kravet.

De fem ghettoer er Aldersrogade, Gadelandet/Husumgård, Tingbjerg/Utterslevhuse, Tåstrupgård og Gadehavegård.

Boligområderne lever op til to af ghetto-kravene. Hvis indkomstkravet blev ændret, ville de kun opfylde et enkelt krav. Dermed ville de ikke være ghettoer.

Havde Gadehavegård og Tåstrupgård, der ligger i Høje-Taastrup, ligget bare få kilometer længere vestpå, havde de været en del af Region Sjælland.

Her er den gennemsnitlige indkomst lavere, så her ville de to områder ikke have talt som ghettoer.

Kirsten Normann Andersen er boligordfører i SF, der sammen med den daværende VLAK-regering, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stemte for ghettopakken i 2018.

Hun mener, at der bør ses på reglerne.

- Det er en del af forståelsespapiret, at vi skal forsøge at rydde op i uhensigtsmæssigheder. Jeg har noteret mig, at det ser ud, som om indtægtskravet i københavnsområdet er for højt, og det giver jo ikke mening.

- Jeg har allerede bedt ministeren kigge på, om de her indtægtsbehov er rigtige, siger hun til Berlingske.

I Region Hovedstaden skal man have en skattepligtig indkomst på 19.556 kroner om måneden for ikke at høre under ghettokriteriet. Det tal er kun 17.267 kroner i Region Sjælland.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce