cookie-og-privatlivspolitik
Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre, har mandag været med til at præsentere et udspil fra Venstre angående iværksætteri. (Arkivfoto)
Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre, har mandag været med til at præsentere et udspil fra Venstre angående iværksætteri. (Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Politik

Venstre foreslår iværksætteri på skoleskemaet i nyt udspil

I et nyt udspil foreslår Venstre tre punkter, der skal hjælpe til med at styrke iværksætteri i Danmark.
03. maj 2021 kl. 12:03 Af Ritzau

Med et nyt politisk udspil vil Venstre sætte skub under iværksætteriet i Danmark.

Det skal blandt andet ske ved at sætte iværksætteri på skoleskemaet og gøre det nemmere for små virksomheder at vinde offentlige udbud.

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Udspillet fra det største oppositionsparti indeholder tre punkter.

Det ene drejer sig om at lægge større vægt på iværksætteri og entreprenørskab på tværs af det danske uddannelsessystem, herunder blandt andet i folkeskolen.

Annonce

Venstre argumenterer for, at det vil skabe en stærkere iværksætterkultur blandt unge, skabe flere nye virksomheder og forbedre unges kompetencer, i forhold til hvad der efterspørges på arbejdsmarkedet.

Konkret vil Venstre tilføre flere midler til Fonden for Entreprenørskab, så den over en årrække kan assistere kommunerne, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser med at udarbejde strategier for entreprenørskab i undervisningen.

- Det at starte virksomhed er heldigvis ikke noget, der er udelukkende er forbeholdt universitetsstuderende i storbyen.

- Vi har brug for at få alle gode idéer og viljestærke mennesker i spil, siger Torsten Schack Pedersen, der er Venstres erhvervsordfører.

I Dansk Erhverv, der er landets næststørste erhvervsorganisation, hilser man Venstres forslag velkommen.

Annonce

- Det er vigtigt, at vi får flere unge til at interessere sig for iværksætteri, siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.

- Det kan blandt andet gøres ved at styrke Fonden For Entreprenørskabs projekter, der hjælper unge i gang med at stifte virksomhed, siger hun i en skriftlig kommentar.

De to andre punkter i udspillet dækker over at sætte gang i iværksætteriet i landdistrikter og gøre offentlige udbud nemmere tilgængelige for små firmaer.

I forhold til det sidste punkt foreslår Venstre konkret, at der kommer klarere rammer for offentlig-private partnerskaber, og at forpligtigelsen til at opdele udbud i mindre delopgaver og vægte udbydere, der involverer iværksættere i opgaveløsningen, skærpes, når udbudsloven skal revideres til næste år.

- Det offentlige har en kæmpestor indkøbsliste hvert år, og der er mange hensyn at tage, når staten finder pungen frem. Men der bliver for ofte kun handlet i de helt store supermarkeder.

Annonce

- Gode løsninger og ikke kun størrelse skal være en prioritet, så mindre erhvervsdrivende også kan komme ind på markedet, siger Torsten Schack Pedersen.

I forbindelse med præsentationen af udspillet er Torsten Schack Pedersen og Tommy Ahlers (V) mandag på besøg hos iværksætterfirmaet AquaGreen fra Roskilde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE