cookie-og-privatlivspolitik
Mange mindre virksomheder har svært ved at betale moms efter et år, der har tæret på likviditeten. Derfor foreslår Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, at momsindbetalingerne udskydes yderligere.
Mange mindre virksomheder har svært ved at betale moms efter et år, der har tæret på likviditeten. Derfor foreslår Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, at momsindbetalingerne udskydes yderligere.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Venstre vil udskyde momsbetalinger igen

Som en håndsrækning til dansk erhvervsliv bør momsbetalingerne 1. marts udskydes, mener Venstre.
24. januar 2021 kl. 05:10 Af Ritzau

Annonce

Venstre foreslår, at de små og mellemstore virksomheders betaling af moms, der er blevet udskudt til 1. marts, udskydes igen. Det fortæller skatteordfører Louise Schack Elholm.

- Vi kan se, at der er rigtig mange virksomheder, som har likviditetsmæssige udfordringer ovenpå et år, hvor de har skullet betale til lønkompensation og alt muligt andet, siger hun.

- Det har tæret på likviditeten, og det er svært at finde penge til at betale for momsen her 1. marts.

Udskydelsen af betaling af moms har været et af de greb, som den danske regering og Folketinget har tyet til for at hjælpe virksomheder i Danmark under coronaepidemien.

Formålet er at købe virksomhederne lidt tid, hvor de ikke skal betale moms og derfor kan beholde nogle penge på kistebunden til at betale for andre akutte udgifter, der kan holde virksomheden i gang, indtil der igen tjenes penge.

Annonce

Eksempelvis har mellemstore virksomheder ikke skullet betale moms for tredje kvartal af 2020 1. december. Det skal de i stedet først gøre 1. marts sammen med momsen for anden kvartal.

På samme måde har små virksomheder fået udskudt deres betaling af moms for 1. halvår af 2020 fra 1. september sidste år til 1. marts i år.

Men begge disse indbetalinger kan ifølge Venstre godt vente. Partiet foreslår, at betalingerne 1. marts kan vente.

Præcis hvor længe og hvordan det skrues sammen, er partiet villig til at forhandle om.

- Man kan se på forskellige løsningsmodeller. En løsningsmodel kunne være, at man kunne få lov til at afdrage sin moms over tid, siger Louise Schack Elholm.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE