cookie-og-privatlivspolitik
I øjeblikket er Lars Løkke Rasmussen (i midten) formand for Venstre, mens Kristian Jensen (til højre) er partiets næstformand. Men spørgsmålet er, om det holder så længe endnu, og om eksempelvis Jakob Ellemann-Jensen (til venstre) bliver enten formand eller næstformand. (Arkivfoto).
I øjeblikket er Lars Løkke Rasmussen (i midten) formand for Venstre, mens Kristian Jensen (til højre) er partiets næstformand. Men spørgsmålet er, om det holder så længe endnu, og om eksempelvis Jakob Ellemann-Jensen (til venstre) bliver enten formand eller næstformand. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Venstres nordjyske bagland holder tæt om krisemøde

Rundt omkring i landet mødes baglandet i Venstre i disse dage for at diskutere formandskabet i partiet.
22. august 2019 kl. 07:40 Af /ritzau/

Annonce

Er der tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstre? Er der tillid til Kristian Jensen som partiets næstformand?

Formandskabet i Venstre er det store emne i disse dage i partiets bagland. Onsdag aften mødtes V-baglandet i Region Nordjylland.

Efter mødet var der ingen kommentarer fra Pernille Roth, bestyrelsesformand for Venstre i Region Nordjylland, til Ritzau. Man var blevet enige om at holde drøftelserne internt.

Til TV2 bekræfter hun dog, at formandskabet var et emne.

- Vi er enige om, at vi holder drøftelserne fra mødet internt, siger Pernille Roth til TV2.

Torsdag er der møde om situationen i Region Sydjylland.

- Folk har behov for at tale sammen. Der er stadig splittelse og uro om ledelsen, og det kan vores medlemmer godt fornemme, siger Jan Lagoni Jacobsen, formand for Venstre i Esbjerg, til Jyllands-Posten.

Tidligere på måneden undsagde Kristian Jensen sin formands idé om en mulig SV-regering, og derefter begyndte balladen i toppen af Venstre.

De to hovedpersoner har efterfølgende selv forsøgt at nedtone striden. Og de har begge planer om at genopstille til Venstres landsmøde i november.

Venstre i Region Hovedstaden har allerede drøftet formandskabet i denne uge. Venstre i Region Sjælland skal også have et møde om sagen, inden Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse mødes i Vejle 30.-31. august.

Her forventes det, at Venstres formandskab bliver det altoverskyggende emne.

- Man skal nok ikke have gået så mange år i skole for at finde ud af, at vi skal tale om det, der har stået i pressen, siger Elo Jensen, der sidder i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget, til Jyllands-Posten.

Tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre Helge Sander siger til TV2, at tiden måske er moden til at skifte ud i toppen af partiet.

- Jeg er bange for, at vi bliver nødt til at få frisk vand i karrene. Dét, der sker i øjeblikket, er uholdbart. Ikke kun for Venstre, men også for det borgerlige Danmark, siger han.

Til Jyllands-Posten siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V), at han finder det "naturligt", at baglandet tager "nogle gode snakke". Men, tilføjer Ellemann-Jensen:

- Venstre har en rigtig stærk ledelse, og de er klar til at genvinde nøglerne til Statsministeriet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce